Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Green Delivers”, stil de viață sănătos și sustenabil

0

Asociația OTI Romania organizează proiectul „Green Delivers” pentru tinerii din diferite organizații neguvernamentale, care are teme principale mediul și activitățile în aer liber. Proiectul va promova un stil de viață sănătos și sustenabil, printr-o metodologie non-formală, vizite tematice și ateliere de lucru, ca: grădinărit, reciclare creativă, detergenți homemade, vizitarea unei ferme, protejarea faunei, campanie de ecologizare și altele.

Obiectivele proiectului:

– Creearea unui loc de conectare și împărtășire de cunoștințe, idei și bune practici despre conceptul de sustenabilitate
– Dobândirea unor tehnici de satisfacere a nevoilor lor și nevoile comunității pentru un stil de viață sănătos
– Furinizarea unor metode și instrumente creative, cum ar fi gradinăritul și reciclarea, pentru a stimula motivația și inițiativele tinerilor în soluționarea problemelor de mediu la nivel local
– Ghidarea tineretului spre protejarea și conservarea resurselor naturale, a biodiversității, promovarea produselor de casă și de consum, produselor locale și de sezon
– Sensibilizarea tinerilor cu privire la impactul pe care consumerismul îl are asupra naturii, prin jocuri de rol, activități ’’Do It Yourself’’ și încurajarea unui comportament Eco Friendly, prin desfășurarea activităților în aer liber

„Green Delivers” are loc în perioada 14-23 iulie 2016 la Cheia, Brasov și va implica un număr de 39 de participanți din șase țări europene: Portugalia(6), Spania(6), Italia(6), Lituania(6), Polonia(6) și România(9).

Activitățile din cadrul schimbului de tineri se vor desfășura astfel:

14.07.2016 – Participanții vor ajunge la Cheia, Brașov.
15.07.2016 – În prima zi a proiectului vor afla informații unii despre ceilalți, despre proiect și despre locul de desfășurare a proiectului.
16.07.2016 – ’’Stil de viață sănătos și sustenabil’’
17.07.2016 – ’’Produse locale și de sezon’’
18.07.2016 – ’’Reciclare și detergenți homemade’’
19.07.2016 – Zi liberă
20.07.2016 – ’’Grădinărit’’
21.07.2016 – ’’Faună și Biodiversitate’’
22.07.2016 – ’’Evaluare și diseminare’’
23.07.2016 – Ziua de plecare a participanților

Proiectul „Green Delivers” este finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+, acțiunea KA1 – Proiecte de Mobilitate. Aceasta linie de finanțare poate implica atât pe cei care sunt beneficiarii finali ai procesului de învăţare (studenţi, elevi – filieră tehnologică sau vocațională și postliceal -, tineri, voluntari etc.) cât şi profesioniştii din domeniile educaţie, formare şi tineret care facilitează procesul de învăţare (profesori, formatori, lucrători de tineret, personal de conducere sau administiv etc).

Proiectele de mobilitate sunt proiecte instituţionale prin care se realizeză activităţi care implică parteneri din mai multe ţări (trans-naţionale).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.