Granturi de 32.000 $ pentru ONG-urile care atrag și păstrează donatori recurenți

0

ARC și RAF încurajează ONG-urile să atragă donatori recurenți

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) va acorda anul acesta granturi în valoare totală de 32.000 $ organizațiilor neguvernamentale care atrag și păstrează donatori recurenți prin mecanismul Direct Debit. Granturile sunt acordate cu finanțarea Romanian-American Foundation (RAF).

 donatie ro

Astfel, organizațiile neguvernamentale care vor convinge persoane fizice să le doneze bani lunar, prin mecanismul Debit Direct, vor fi recompensate cu 10 $ pentru fiecare nou donator validat de bancă, în limita a maxim 500 de donatori.

„Pentru că atragerea de donatori recurenți presupune un efort mare de resurse umane, ARC și RAF au decis să ajute organizațiile curajoase și să preia o parte din presiunea financiară a unei campanii de recrutare de donatori”, spune Camelia Mateș, coordonator al programului de mecanisme de donație al ARC. „Donațiile lună de lună de la mulți oameni ajută organizațiile și pe beneficiarii acestora pe termen lung, contribuind astfel la stabilitatea organizației.”

Granturile vor fi acordate pe principiul „primul venit, primul servit”. Limita maximă a grantului este de 5000 $, suma alocată pentru maxim 500 de donatori noi/organizație, în urmatoarele condiții:

•    organizația are Contract de Mandat valabil cu ARC pentru realizarea de campanii de donații prin debit direct; daca nu are în prezent, poate să încheie unul;

•    donatorii pentru care se acordă plata să fie autorizați de bancă în perioada 15 februarie 2014-31 decembrie 2014;

•    rata de reziliere la trei luni este mai mică de 10 %, pe tot parcursul acordării grantului; daca rata de reziliere este mai mare, contractul poate fi reziliat;

•    rata de eroare la plată la trei luni este de sub 30 %, pe tot parcursul acordării grantului; daca rata de reziliere este mai mare, contractul poate fi reziliat;

•    organizația are un plan actualizat de achiziție a donatorilor individuali pentru anul 2014

•    organizația are un plan actualizat de comunicare cu donatorii prin debit direct pentru anul 2014;

•    organizația nu beneficiaza, în paralel, de alte granturi de la Romanian-American Foundation sau de la Asociația pentru Relații Comunitare pentru achiziția de donatori individuali prin debit direct;

•    organizația cere acordarea grantului conform cererii pe care o găsiți aici.

Plățile se vor face lunar, pentru cel puțin 50 de donatori noi, autorizați de banca, cu condiția ca organizația să aibă în total cel puțin 100 de donatori prin debit direct, autorizați de bancă.

ARC va considera campaniile începute doar după semnarea contractelor cu organizațiile care vor să beneficieze de finanțare. Cererile pentru granturi se pot trimite către ARC, la adresa de e-mail camelia@arcromania.ro, în perioada 15 februarie – 15 septembrie 2014.

Fiind acordate pe principiul „primul venit, primul servit”, ARC nu garanteaza existența fondurilor pentru granturi până la finalul anului 2014.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează