Granturi de 32.000 $ pentru ONG-urile care atrag și păstrează donatori recurenți

0

ARC și RAF încurajează ONG-urile să atragă donatori recurenți

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) va acorda anul acesta granturi în valoare totală de 32.000 $ organizațiilor neguvernamentale care atrag și păstrează donatori recurenți prin mecanismul Direct Debit. Granturile sunt acordate cu finanțarea Romanian-American Foundation (RAF).

 donatie ro

Astfel, organizațiile neguvernamentale care vor convinge persoane fizice să le doneze bani lunar, prin mecanismul Debit Direct, vor fi recompensate cu 10 $ pentru fiecare nou donator validat de bancă, în limita a maxim 500 de donatori.

„Pentru că atragerea de donatori recurenți presupune un efort mare de resurse umane, ARC și RAF au decis să ajute organizațiile curajoase și să preia o parte din presiunea financiară a unei campanii de recrutare de donatori”, spune Camelia Mateș, coordonator al programului de mecanisme de donație al ARC. „Donațiile lună de lună de la mulți oameni ajută organizațiile și pe beneficiarii acestora pe termen lung, contribuind astfel la stabilitatea organizației.”

Granturile vor fi acordate pe principiul „primul venit, primul servit”. Limita maximă a grantului este de 5000 $, suma alocată pentru maxim 500 de donatori noi/organizație, în urmatoarele condiții:

•    organizația are Contract de Mandat valabil cu ARC pentru realizarea de campanii de donații prin debit direct; daca nu are în prezent, poate să încheie unul;

•    donatorii pentru care se acordă plata să fie autorizați de bancă în perioada 15 februarie 2014-31 decembrie 2014;

•    rata de reziliere la trei luni este mai mică de 10 %, pe tot parcursul acordării grantului; daca rata de reziliere este mai mare, contractul poate fi reziliat;

•    rata de eroare la plată la trei luni este de sub 30 %, pe tot parcursul acordării grantului; daca rata de reziliere este mai mare, contractul poate fi reziliat;

•    organizația are un plan actualizat de achiziție a donatorilor individuali pentru anul 2014

•    organizația are un plan actualizat de comunicare cu donatorii prin debit direct pentru anul 2014;

•    organizația nu beneficiaza, în paralel, de alte granturi de la Romanian-American Foundation sau de la Asociația pentru Relații Comunitare pentru achiziția de donatori individuali prin debit direct;

•    organizația cere acordarea grantului conform cererii pe care o găsiți aici.

Plățile se vor face lunar, pentru cel puțin 50 de donatori noi, autorizați de banca, cu condiția ca organizația să aibă în total cel puțin 100 de donatori prin debit direct, autorizați de bancă.

ARC va considera campaniile începute doar după semnarea contractelor cu organizațiile care vor să beneficieze de finanțare. Cererile pentru granturi se pot trimite către ARC, la adresa de e-mail camelia@arcromania.ro, în perioada 15 februarie – 15 septembrie 2014.

Fiind acordate pe principiul „primul venit, primul servit”, ARC nu garanteaza existența fondurilor pentru granturi până la finalul anului 2014.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.