Ghidul temelor pentru acasă

0

SuntParinte.ro lansează „Ghidul temelor pentru acasă”!

În curând vine vacanţa mare: copilul dumneavoastră are planificat mai mult timp pentru teme decât pentru joacă? Au ajuns temele pentru acasă ocupaţia întregii familii?

SuntParinte.ro, site-ul de parenting în care specialiştii în educatie îşi dau întâlnire cu părinţii, lansează “Ghidul temelor pentru acasă”! Ghidul conţine o serie de sfaturi şi recomandări ale educatorilor (învăţători şi psihologi specializaţi în terapie familială şi psihologia copilului), pentru ca temele să nu devină o problemă pentru întreaga familie!

Primul ghid din seria iniţiată de SuntParinte.ro a fost lansat în primăvara anului trecut – “Ghidul banilor”, care a avut ca scop informarea părinţilor asupra unei metode eficiente de a oferi copilului o educaţie la nivel financiar. A urmat “Ghidul Timpului” care a oferit sfaturi şi recomandări pentru organizarea timpului, “Ghidul Educaţiei Sexuale”, o discuţie sensibilă însă importantă în dezvoltarea copilului şi “Ghidul Calculatorului”, construit pe ideea de “Părinte în era digitală”, cu argumente care urmăreau să transforme experienţa copilului cu computerul într-una constructivă, de cunoaştere.

“Fiecare părinte încearcă să fie mai bun, să comunice eficient şi să ofere o educaţie completă.  Scopul SuntParinte a fost, încă de la început, să completeze această dorinţă a părintelui cu viziunea obiectivă a specialiştilor din domeniu, fie ei psihologi sau educatori“ declară Măriuca Talpeş, CEO Intuitext.

“Ghidul temelor pentru acasă” uneşte “vocile” a şapte specialişti – doi psihologi şi cinci cadre didactice   şi oferă  o imagine de ansamblu asupra problemelor pe care copilul le poate întâmpina legat de teme.  Discutând cauzele acestor probleme, cele mai bune metode de comunicare şi de dezamorsare a neplăcerilor şi conflictelor legate de şcoală sau noţiuni de management al timpului, ultimul ghid marca SuntParinte.ro nu trebuie să lipsească din lectura oricărui părinte preocupat de educaţia copilului său.

“Temele sunt, în foarte multe dintre cazuri, o problemă pentru întreaga familie. “Ghidul temelor pentru acasă” tratează toate problemele majore care au fost  semnalizate, în timp, în comunitatea SuntParinte.ro. Sperăm că va fi un instrument util.” spune Delia Lungu, Project Manager SuntParinte.ro.

“Ghidul temelor pentru acasa” poate fi vizualizat sau descărcat în format PDF la adresa http://www.suntparinte.ro/ghidul-temelor-pentru-acasa

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează