Ghidul temelor pentru acasă

0

SuntParinte.ro lansează „Ghidul temelor pentru acasă”!

În curând vine vacanţa mare: copilul dumneavoastră are planificat mai mult timp pentru teme decât pentru joacă? Au ajuns temele pentru acasă ocupaţia întregii familii?

SuntParinte.ro, site-ul de parenting în care specialiştii în educatie îşi dau întâlnire cu părinţii, lansează “Ghidul temelor pentru acasă”! Ghidul conţine o serie de sfaturi şi recomandări ale educatorilor (învăţători şi psihologi specializaţi în terapie familială şi psihologia copilului), pentru ca temele să nu devină o problemă pentru întreaga familie!

Primul ghid din seria iniţiată de SuntParinte.ro a fost lansat în primăvara anului trecut – “Ghidul banilor”, care a avut ca scop informarea părinţilor asupra unei metode eficiente de a oferi copilului o educaţie la nivel financiar. A urmat “Ghidul Timpului” care a oferit sfaturi şi recomandări pentru organizarea timpului, “Ghidul Educaţiei Sexuale”, o discuţie sensibilă însă importantă în dezvoltarea copilului şi “Ghidul Calculatorului”, construit pe ideea de “Părinte în era digitală”, cu argumente care urmăreau să transforme experienţa copilului cu computerul într-una constructivă, de cunoaştere.

“Fiecare părinte încearcă să fie mai bun, să comunice eficient şi să ofere o educaţie completă.  Scopul SuntParinte a fost, încă de la început, să completeze această dorinţă a părintelui cu viziunea obiectivă a specialiştilor din domeniu, fie ei psihologi sau educatori“ declară Măriuca Talpeş, CEO Intuitext.

“Ghidul temelor pentru acasă” uneşte “vocile” a şapte specialişti – doi psihologi şi cinci cadre didactice   şi oferă  o imagine de ansamblu asupra problemelor pe care copilul le poate întâmpina legat de teme.  Discutând cauzele acestor probleme, cele mai bune metode de comunicare şi de dezamorsare a neplăcerilor şi conflictelor legate de şcoală sau noţiuni de management al timpului, ultimul ghid marca SuntParinte.ro nu trebuie să lipsească din lectura oricărui părinte preocupat de educaţia copilului său.

“Temele sunt, în foarte multe dintre cazuri, o problemă pentru întreaga familie. “Ghidul temelor pentru acasă” tratează toate problemele majore care au fost  semnalizate, în timp, în comunitatea SuntParinte.ro. Sperăm că va fi un instrument util.” spune Delia Lungu, Project Manager SuntParinte.ro.

“Ghidul temelor pentru acasa” poate fi vizualizat sau descărcat în format PDF la adresa http://www.suntparinte.ro/ghidul-temelor-pentru-acasa

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează