Ghidul autostopistului! www.drumliber.ro

1

Via Lumebuna.ro publicăm și noi câteva informații despre inițiativa lui Florin Arjocu (drumliber.ro) de a scrie un Ghid al autostopistului în limba română!!

„În iarna lui 2002 îl admiram pe Doni, cel care mergea cu autostopul de la Timişoara la Braşov. Era prima persoană cunoscută care practica mesul la ocazie pe distanţe mari. Părea un lucru imposibil până atunci, nu am avut contact cu astfel de pasiuni şi nu ştiam că se poate face sau că poate exista o asemenea pasiune.

Acum, după mai mult de 7 ani, lucrurile stau puţin altfel. Am reuşit să devin eu însumi un mare amator de călătorie, dar mândria cea mare este metoda prin care reuşesc acest lucru: autostopul.

În momentul acesta am puşi în arhiva amintirilor 118 000 de kilometri parcurşi cu autostopul. Foarte mulţi făcuţi în România, dar suficient de mulţi parcurşi şi în alte 16 ţări.

Majoritatea oamenilor cărora le spun de “performanţa” aceasta rămân uimiţi. Dovezile cele mai accesibile sunt “foile de drum”, cele care au multe dintre oraşele prin care am trecut în ultimii 2 ani, peste 130 la număr.

E posibil ca mai multi dintre cei care citiţi rândurile acestea să fi gustat din aroma autostopului, ori o vor face, sau, poate aveti prieteni care fac acest lucru.

Am mai avut o tentativă de a prezenta viziunea mea despre autostop, dar abia acum mă declar mulţumit, prin prezentarea făcută pe drumliber.ro

Eu aş zice că e cel mai complet tutorial de autostop scris în limba română. Şi ce e foarte important pentru mine e faptul că, la fel ca şi restul conţinutului de pe site, e bazat pe practică, nu e copiat din cărţi.”

Intră pe drumliber.ro pentru mai multe informații despre ghid. Citește și interviul RomaniaPozitiva cu Drumliber.ro!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

 1. avatar

  Buna ziua ,

  Am vazut ca aveti un blog interesant, as dori sa va propun un schimb de linkuri .

  Site-ul nostru este http://www.bansko-ski.ro

  Numele cu care vrem sa ne regasim in blogul dvs este : Bansko Ski .

  Noi am pus deja linkul dumneavoastra in Blogroll-ul nostru .

  Asteptam ca si dumneavoastra sa faceti la fel .

  Multumim de colaborare .

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.