Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ghid Greenpeace și parteneri pentru stoparea arderii deșeurilor

0
Am pregătit împreună cu partenerii de la Zero Waste un ghid pentru ca cetățenii să poată semnala când sunt martorii unor deșeuri arse. Astfel, cetățenii pot contribui la combaterea poluării aerului prin arderi ilegale. Mai mult, ghidul vine ca un răspuns la nevoile tot mai multor cetățeni care ne scriu pentru a afla ce pot face când sunt afectați de asemenea probleme
Majoritatea deșeurilor din lumea modernă conțin substanțe care devin extrem de toxice prin ardere, astfel încât stoparea arderilor este esențială pentru sănătatea publică. De exemplu, plasticul ars emană, printre altele, dioxine: unele dintre cele mai periculoase substanțe generate de om prin activități precum arderea deșeurilor care conțin PVC. Potrivit studiilor de specialitate, cauzează cancer, probleme de imunitate și reproductive, dar și alte afecțiuni. Nici arderea vegetației nu este lipsită de consecințe asupra sănătății oamenilor și mediului.

Ghid Greenpeace_deseuri in flacari

Într-o țară civilizată, care pune preț pe sănătatea publică, nu veți vedea oameni care ard deșeuri sau vegetație în gospodării sau în jurul acestora.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.