Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Generatia Responsabila

2

Asociatia Generatia Responsabila a pornit din initiativa unui grup de tineri, care au decis sa se implice activ in viata sociala, au decis ca schimbarea porneste din interior si se reflecta atat de frumos in fiecare activitate pe care o inteprindem.

Lansata la inceputul acestui an, platforma asociatiei a fost structurata pentru a sprijini in primul rand categoriile defavorizate de tineri: tineri cu dizabilitati, tineri de etnie roma, tineri provenind din medii sociale precare, oferindu-le acestora posibilitatea de a beneficia de proiectele dezvoltate in cadrul organizatiei, proiecte ce vizeaza in special: educatia non-formala, voluntariatul, democratia participativa si cetatenia activa, incluziunea sociala, fenomenul de discriminare si antreprenoriatul social.

Despre proiectele noastre

Lansata ca platforma de lucru doar la inceputul anului 2010, Asociatia Generatia Responsabila este in procesul de conturare a portofoliului de proiecte ce urmeaza a fi implementat pe durata acestui an. In principal, activitatile si programele noastre vor fi directionate catre 3 directii majore:

1. stimularea participarii publice
2. incluziunea persoanelor cu nevoi speciale
3. promovarea voluntariatului si a educatiei non-formale in toate formele ei

Primul proiect va fi lansat pe 10 aprilie a.c, asociatia devenind partener local al proiectului WWW.POLITICIPUBLICE.RO, o forma de stimulare a participarii cetatenilor la rezolvarea problemelor comunitatii. Detalii despre lansarea platformei la nivel local, precum si despre Metoda SMART de Politici Publice in curand.

Mai multe informatii pe generatiaresponsabila.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Generatia Responsabila | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

  2. avatar

    Generatia responsabila my ass…tinerii care au creat „GENERATIA RESPONSABILA” din Timisoara sunt niste hoti, nesimtiti , sarlatani, oameni fara studii, care si-au batut joc de cei cu dizabilitati si nu numai, in fosta lor superba firma PRINTO GROUP , UNITATE PROTEJATA (CARE A SI DAT FALIMENT). Nu au platit salariile angajatilor, cei cu dizabilitati fiind obligati sa vina la munca fara sa fie platiti si in momentul in care analfabetii de la conducerea acestei firme si-au dat seama ca firma lor e pe cale sa intre in insolventa, nu au fost in stare sa le zica angajatilor ca in curand vor ramane fara locuri de munca. De ce au dat faliment? Pt ca nu toti idiotii stiu sa conduca o firma si mai mult decat atat, daca stii ca nu castigi suficient de multi bani ca firma, nu e ok sa-ti cumperi Audi A6 si X5 si timp de o luna sa nu platesti angajatii. Dar asta e Romania. La fel ca si SC PRINTO GROUP SRL si GENERATIA RESPONSABILA, are aceeasi conducatori: BOGDAN MARTIN, ANDREI MANAILA, EUSEBIU SCHIOPU, ALEXANDRA MARTIN. Eu zic sa ne ferim de ei ca nu sunt altceva decat niste insetati de bani si cam atat..n-au nicio treaba cu integrarea in societate a oamenilor cu handicap!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.