Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala Tânărului Actor – HOP sau drumul de la platformă de lansare la fenomen!

0

Puţin mai e până la împlinirea a douăzeci de ani de Gala HOP. Cu toate acestea, Gala Tânărului Actor a devenit, cel puţin pentru nenumăratele generaţii de actori care i-au călcat cu încredere pragul, un fenomen. Asta înseamnă că a surprins prin raritate şi noutate. Astfel, la majorat – 18 ediţii – Gala capătă echilibrul artistic între rigoarea şi standardele artistice profesioniste ale regretatului Cornel Todea şi noutatea abordării, extravaganţa actului artistic propusă de Radu Afrim.
uniter

Cu această ocazie, Casa de Producţie TVR a realizat un film documentar care prezintă în 52 de minute drumul Galei HOP de la simplu exerciţiu actoricesc într-un cadru organizat, la un fenomen artistic unic în România. Este, de fapt, o istorie vie redată în interviuri cu participanţii, cu critici de teatru, regizori şi producători, susţinută şi de materiale din Arhiva TVR.

Din 2013, concurenţii Galei HOP sunt întrebaţi de soarta lui HOP. Cine este sau ce este HOP? Pentru ei, HOP e mai mult decât un fenomen. E o frumoasă şi grea etapă din cariera lor. Răspunsuri de felul „HOP este un sărut pasional urmat de o palmă peste faţă!” (Alexandru Ştefănescu, 2014), „HOP e instructorul ăla de paraşutism, mucalit, care face mişto de tine că ai frică de înălţime, pentru că ştie că dacă iei frica în serios eşti terminat” (Smaranda Nicolau, 2014), „HOP e ca o petrecere în Berceni. Ori îţi place, ori te temi!” (Andrei Morariu, 2014), „HOP e o pâine caldă cu unt topit şi dulceaţă de vişine” (Flavia Giurgiu, 2014), „Un peştişor uriaş care adoră să facă sărituri în…aer” (Ştefan Huluba, 2014) „HOP e un Hazard verde cu buline roz. O Oportunitate de a „fura” din arta aceasta, într-un cadru organizat” (George Dometi, 2013) sau „HOP e un salt în neant fără paraşută” (Cristian But, 2013), l-au ajutat pe HOP să crească, să-şi perfecţioneze tehnicile de acaparat tineri actori. Şi iată că în 2015 HOP ajunge la Majorat, ajunge un Fenomen.

FENOMENUL HOP
Documentar HD, 52 min
Produs de Casa de producţie TVR, co-producător UNITER
Realizator: Ada-Maria Ichim
Producător: Silviu Jicman

Echipa TV: imagine: Florin Miricioiu, Vlad Micu; asistent imagine: Alexandru Zugravu; sunet: Alexandru George; organizator producţie: Marius Flonta; documentare: Ada-Maria Ichim; voce: Mihai Răducu; post – procesare sunet: Florin Tăbăcaru; editor imagine: Constantin Marciuc, Cosmin Găleată; grafica: Bristena de Satmaari; ilustraţia muzicală: Mihaela Constantinescu; producător delegat: Ionuţ Cărpătorea;
Producător coordonator: András Demeter

Filmul va fi difuzat pe trei dintre canalele TVR:
Sâmbătă, 5 septembrie, ora 11.00: TVR2 şi TVRHD (premieră)
Duminică, 6 septembrie, ora 19.00: TVRHD (reluare)
Duminică, 6 septembrie, ora 20.00 : TVR3
Luni 7, septembrie, ora 13.00: TVR2 (reluare)
……………………………………………………………………………………………………………………………..
Ediţia a XVIII-a a Galei Tânărului Actor al cărei director artistic este regizorul Radu Afrim se va desfăşura la Costineşti în perioada 8 -11 septembrie 2015.

ORGANIZATORI:
UNITER
Vox Maris Grand Resort Costineşti

PROIECT CULTURAL FINANŢAT DE:
Ministerul Culturii

COPRODUCĂTOR:
Societatea Română de Televiziune

SPONSOR PRINCIPAL:
MOL Romania

SPONSORI:
SILVA
ANEVAR

PARTENERI:
Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”
din Bucureşti
ITI – Institutul International de Teatru, Secţia Română

PARTENER DE TRADIŢIE:
SRR – Societatea Română de Radiodifuziune

PARTENERI MEDIA:
TV NEPTUN
Radio Sky
Radio Mamaia
Radio Doina
Radio Vacanţa
Radio Constanţa
Radio Neptun
MediaTrust
Ziarul Metropolis

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.