Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP / Ediţia a XIX-a

0

Gala HOP, dedicată promovării tinerilor actori, absolvenți ai facultăților de profil, se va desfăşura și anul acesta la Costineşti. Evenimentul este organizat de UNITER împreună cu Vox Maris Grand Resort Costineşti şi finanţat de Ministerul Culturii. 

Ultimele trei ediţii ale Galei (2013-2015) s-au aflat sub direcţia artistică a regizorului RADU AFRIM. Au fost trei ani spectaculoşi, cu energii constructive, s-au rescris personaje, actorul a devenit el însuşi spectacol, au fost show-uri care au impresionat, care au schimbat concepţii şi au demitizat idei. Au fost trei HOP-uri trecute cu brio de tinerii actori care au înţeles perfect importanţa tonusului în care s-au desfăşurat discuţiile şi repetiţiile cu Radu Afrim: „libertate absolută, ignorarea limitelor, imaginaţie, creativitate, mobilitate.”

În 2016 direcţia artistică a evenimentului este preluată de MIKLÓS BÁCS, actor al Teatrului Maghiar de Stat Cluj şi profesor universitar doctor abilitat la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj.

Pedagog foarte apreciat de studenți, Miklós Bács este membru al corpului profesoral fondator al şcolii de teatru  clujene (1991) şi al secţiei maghiare (1992), coordonatorul a cinci generaţii de absolvenţi ai secţiei române şi iniţiatorul festivalului studenţesc „Galactoria” în 2004.

Mulţumim, RADU AFRIM, pentru trei ani de adevărat spectacol la Gala HOP şi îi urăm succes lui MIKLÓS BÁCS şi bun venit în casa teatrului tânăr de la Costineşti!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.