Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat – ediția 2015 și-a premiat câștigătorii

0

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ediția 2015, și-a premiat câștigătorii în cadrul evenimentului anual organizat in 11 decembrie la Grand Hotel Marriott. Dintre cele 87 de proiecte înscrise, patru au fost desemnate câștigătoare la cele patru categorii ale concursului: Companii, ONG, Instituții publice și Instituții de învățământ. Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este un eveniment de tradiție al ECOTIC, menit să popularizeze inițiativele semnificative dedicate mediului, protejării acestuia și conservării resurselor planetei.

Premiu Scolii

Ediția a VII-a a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat și-a desemnat câștigătorii în cadrul competiției anuale, devenită deja o tradiție pentru ECOTIC și partenerii săi. Gala s-a născut din nevoia de a aduce la rampă proiectele și inițiativele românești dedicate mediului.

De-a lungul celor șapte ediții, numărul proiectelor înscrise și al organizațiilor interesate a crescut vizibil. La această ediție au fost înscrise 87 de proiecte, cele mai multe încrise într-o ediție de până acum. Dedicate reciclării, ecologizării, îngrijirii naturii sau conștientizării, toate proiectele au demonstrat că spiritul civic și atitudinea pro-mediu se pot cultiva și încuraja spre a fi puse, într-un final, în slujba comunității.

ECOTIC felicită toate inițiativele jurizate și anunță cu plăcere câștigătorii celor patru categorii ale Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat:

 

Marele Premiu pentru Instituții Publice: Agenția pentru Protecția Mediului Prahova

Proiect câștigător: Proiect-concurs de educație ecologică pentru elevii prahoveni “GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!””

 

Marele Premiu pentru ONG: Asociația Greenitiative

Proiect câștigător: Platforma „Școli verzi – advocacy, eco educație și susținere pentru școli sustenabile”

Marele Premiu pentru Instituții de Învățământ: Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița

Proiect câștigător: „ECOeficient”

 

Marele Premiu pentru Companii: PROCREDIT BANK SA

Proiect câștigător: „CREDITUL ProEco”

Juriul Galei 2015 a fost format din: Raluca Ouriaghli – Ateliere Fără Frontiere, Iulia Sirgher – InfoCons, Raluca Costache – Green Report, Simona R. Marcusohn – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Adina Magsi – Alucro, Dragoș Călugăru – ECOTIC.

 

Suntem bucuroși că numărul și diversitatea proiectelor înscrise în competiția Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat cresc de la an la an.

Acest lucru denotă implicit faptul că românii devin tot mai preocupați de asigurarea unui mediu inconjurător sănătos și a unei dezvoltări bazate pe un mod de viață sustenabil” a declarat Valentin Negoiță – Președinte ECOTIC.

 

ECOTIC mulțumește tuturor participanților și partenerilor pentru implicarea într-un eveniment care celebrează, în prag de sărbători, grija și responsabilitatea față de ceea ce, până la urmă, face totul posibil: mediul înconjurător.

 

 

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat – editia 2015 face parte din proiectul Caravana ECOTIC, proiect co-finanțat prin Programul Life+ al Uniunii Europene.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 500 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 70.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 9 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează