Gala Premiilor de Accesibilitate Web 2016 și-a desemnat câștigătorii

0

Fundaţia Educating for Open Society (EOS), în parteneriat cu Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe şi Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Arad au organizat în data de 10 martie Gala Premiilor de Accesibilitate Web 2016. Acest eveniment s-a derulat în cadrul Proiectului „Un web accesibil pentru toţi”, finanţat prin Programul Fond ONG în România – Componenta 2 Justiţie Socială/Sub-componenta 2.2 Combaterea inegalităţilor sociale/sărăciei şi excluziunii, Fondul ONG în România, Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014.

Timisoara 16 10 03 119 LoRes

Proiectul Un web accesibil pentru toți a urmărit dezvoltarea un serviciu de accesibilizare web, prin formarea și instruirea unei echipe de experți în domeniul accesibilității web. În acest context au fost auditate 30 de site-uri web aparținând unor instituții publice din județele Arad și Timiș, fiind evaluată conformitatea acestora cu standardul de accesibilitate WCAG 2.0.

În data de 10 martie 2016, partnerii proiectului au organizat Gala Premiilor de Accesibilitate Web, ocazie cu care au premiat instituțiile publcie care au realizat cele mai mari progrese în accesibilizarea site-urilor web publice. Au fost acordate câte trei premii (I, II și III) în județele Arad și Timiș, astfel:

LOCUL I – jud. ARAD
Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad
LOCUL I – jud. Timiș
Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș

LOCUL II– jud. ARAD
Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad
LOCUL II – jud. Timiș
Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara

LOCUL III – jud. ARAD
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad
LOCUL III – jud. Timiș
Universitatea de Vest din Timișoara

Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele cu deficiențe de vedere, nevăzătorii, persoanele cu dizabilități, dar și persoanele vârstnice care au nevoie de elemente de accesibilitate pentru a putea naviga pe internet. Mai multe informații sunt disponibile pe www.e-accesibilitate.ro

Stema gala

Despre Fundația EOS România

Fundația EOS România a fost înființată în 1999, având peste cincisprezece ani de experiență în introducerea și dezvoltarea utilizării noilor tehnologii atât în sistemul de educație formală cât și la nivelul comunităților mai largi. Misiunea EOS se focalizează pe atenuarea diviziunii digitale prin crearea si oferirea de oportunități tuturor membrilor comunității de a acumula deprinderi si abilități necesare mânuirii informațiilor si creării de cunoștințe noi, elemente esențiale pentru participarea la dezvoltarea unei societăți deschise bazate pe cunoaștere.

Pentru mai multe informații vizitați www.eos.ro sau pagina de Facebook – EOS România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.