Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala Muntelui 2021 se va desfășura, fără spectatori, pe terasa Castelului Cantacuzino de la Bușteni și va fi transmisă online pe Facebook

0

București, 25 martieGala Muntelui 2021, ajunsă la cea de-a 6-a ediție, eveniment care face parte, în mod tradițional, din programul festivalului de film montan ALPIN FILM FESTIVAL, se va desfășura, în acest an, fără spectatori și va fi transmisă LIVE ONLINE. Deși festivalul de film alpin a fost amânat pentru toamnă, în speranța că situația epidemiologică va permite desfășurarea lui cu spectatori, Gala Muntelui 2021 își dorește să recompenseze sportivii și proiectele care au adus o gură de oxigen în anul 2020, așa dificil cum a fost el. 

Alături de Alpin Film Festival și Clubul Alpin Româna, la organizarea ediției din acest an s-a alăturat și echipa publicației Ski&Outdoor Magazine, singura revistă de ski și sporturi outdoor din România. 

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 martie, începând cu ora 11,00, pe terasa Castelului Cantacuzino din Bușteni, fără spectatori, cu participarea celor nominalizați și cu respectarea regulilor de distanțare și sanitare în vigoare. Transmisia evenimentului va putea fi urmărită live pe paginile de Facebook ale celor 3 organizatori: Alpin Film Festival, Clubul Alpin Român și Ski&Outdoor Magazine. Evenimentul va fi prezentat de alpiniștii Vlad Căpușan și Vasile Cipcigan. 

Gala Muntelui le oferă, în mod simbolic, în fiecare an, un premiu, sportivilor care au reușit performanțe deosebite în sporturile montane, o parte importantă fiind dedicate alpinismului, o tradiție care continuă evenimentul Gala Alpinismului, inițiată de regretatul Zsolt Torok. Și de această dată, se vor premia sportivi cu performanțe în alpinism, alergare montană, mountain bike, schi alpin, schi de tură, freeride ski și freeride snowboard, dar și generația nouă de copii cu rezultate excepționale. 

Gala Muntelui 2021 va oferi și un premiu special mai multor asociații și cluburi care promovează sportul, cultura și educația montană, precum echipa Via Transilvanica, Asociația SKV, pentru 140 de ani de turism montan în România, Grupul de Explorări Subacvatice și Speologice, pentru 40 de ani de activitate speologică, echipa Climb Again pentru Expediția Mont Blanc 2020, asociația CAIAC SMILE, care a realizat echipamente de schi pentru persoane cu dizabilități motorii, dar și echipa Salvamont pentru cea mai importantă intervenție din 2020: Acele Morarului.  

Pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Galei Muntelui se va acorda Trofeul ZSOLT TOROK, unui alpinist care s-a făcut remarcat cu realizări în 2020.

”Este o ediție de tranziție în vremuri dificile și mesajul acestui eveniment este de speranță la vremuri mai bune. Premiile sunt destinate să aducă un gest de respect și recunoștință pentru cei care, în vremuri dificile, au reușit să-și cultive pasiunea și să obțină rezultate notabile în disciplinele practicate”, spune Dan Burlac, organizatorul Alpin Film Festival. 

”Suntem în tabăra de bază așteptând o fereastră de vreme bună. Așa ne simțim de un an de când pandemia de Covid-19 pare că ne-a pus pe pauză toate planurile, toate aspirațiile, toate ambițiile. Însă unii dintre noi nu au renunțat, s-au adaptat și au avut curajul de a-și duce pasiunile la capăt. S-au antrenat, și-au dus competițiile la bun sfârșit și au obținut rezultate cu care ne mândrim cu toții. Și ei merită răsplătiți”, a adăugat Vasile Cipcigan, alpinist și salvator montan, dar și moderator al evenimentului.

DESPRE ALPIN FILM FESTIVAL

ALPIN FILM FESTIVAL este un eveniment cultural internaţional de film, carte și fotografie, care îşi propune să promoveze civilizația montană cu valorile ei patrimoniale, turistice, ecologice, economice, de educaţie şi sportive. Festivalul face parte din IAMF – International Alliance for Mountain Film, prestigioasa asociație mondială ce reunește 27 de evenimente cinematografice din 20 de țări de pe 5 continente.

ORGANIZATORI:

ALPIN FILM FESTIVAL, CLUBUL ALPIN ROMÂN, SKI & OUTDOOR MAGAZINE 

PARTENERI

Primăria Orașului Bușteni, Castelul Cantacuzino, Federația Română de Alpinism și Escaladă

Evenimentul organizat cu sprijinul:

Maramont Sport, Rock’n Snow, BUFF România, Northfinder, Schiuri Reghin, Outdoor4U, Munții Noștri, Vin la Brașov – international wine and spirits fair, Ferma Cățean, Cotnari

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.