Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala Femeilor Rome “Privește-mă așa cum sunt!”

0

Gala Femeilor Rome – ediția a IV-a
“Privește-mă așa cum sunt!”

slide21

Locaţie: Institutului Național de Statistică – sala Amfiteatru – Bucuresti

Vineri, 7 martie 2014, începând cu ora 19:00, vă invităm la cea de-a IV-a ediție a Galei Femeilor Rome – un eveniment organizat de Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială, Asociaţia E-Romnja (Asociaţia pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome) şi Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială.
Gala Femeilor Rome reprezintă un ‘’mărțisor’’ de recunoaştere a curajului şi devotamentului femeilor rome care luptă pentru ca romii să aibă o viata mai bună. Peste 50 de femei rome au fost premiate în ultimii trei ani pentru realizări economice, sociale, educaţionale, politice și culturale. Acestea sunt modele de femei rome care trebuie privite de către societatea românească aşa cum sunt ele!

Gala Femeilor Rome este de asemenea o oportunitate de promovare a tinerelor femei rome active în viaţa publică. Anul acesta vom acorda o distincţie specială Aninei Ciuciu, o tânără romă din Craiova care după o copilărie dificilă petrecută prin tabere de romi, urmează în prezent cursurile unui masterat în Drept la Sorbona. Cartea ei ‘’Mândră să fiu romă’’, ce va fi lansată şi în România în luna martie, ne invită să-i urmărim destinul incredibil care a facut-o faimoasă publicului francez.

Eveniment cu tradiție, anul acesta Gala Femeilor Rome vrea să tragă un semnal de alarmă împotriva agresiunii femeilor rome în spațiul public, al expulzarilor si al evacuărilor forțate ale romilor, cât si a modului în care autoritățile tratează subiectul sau abuzează de puterea pe care o dețin. Din nefericire, cele mai afectate de astfel de acțiuni și tratamente agresive ori abuzive ale autorităților sunt femeile rome pentru că ele sunt responsabile de casă, îngrijire, copii etc. Printre numeroasele cazuri de evacuări forțate amintim de Baia Mare, Pata Rât, Eforie Sud și Rahova-Uranus, unde autoritățile au abuzat de putere încălcând drepturile omului.

“Femeile rome se confruntă zi de zi cu violența din spațiul public și cu atitudinile de nepăsare ale oamenilor în fața abuzurilor de toate felurile. Mai mult, atunci când o comunitate este evacuată abuziv, femeile sunt cele care iau inițiativa de a susține drepturile familiei în fața autorităţilor. Este inacceptabil ca, în zilele noastre, oamenii să trăiască fără un acoperiş deasupra capului, iar autorităţile publice trebuie să înceapă să aibă grijă de cetăţenii săi şi de cetăţenele sale” – spune Mihaela Gheorghe, una dintre organizatoarele evenimentului.

Gala Femeilor Rome, lansată pentru prima dată în anul 2011 sub sloganul “Priveşte-mă aşa cum sunt!”, a reunit 50 de femei rome premiate în diverse domenii, peste 200 de femei rome nominalizate și peste 1000 de participanți. Gala Femeilor Rome are menirea de a inspira femeile rome de pretutindeni și de a sărbători realizările lor cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii!

Parteneri

Departamentul pentru Relații Interetnice
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării România

Susținători:
Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen – FILIA
Asociația Florarilor și Comunităților de Romi din România
Asociația Front
AnAlize Feministe
Asociația Romano ButiQ
AIDRom
Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale
Oriflame Romania

Partener Media: Televiziunea Română
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați site-ul evenimentului, www.galafemeilorrome.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.