Gala Aspen pentru Leadership 2016

0

Institutul Aspen România marchează un deceniu de la demararea inițiativei de consolidare a „Bunei Societăți”. Într-un parteneriat care își propune să focalizeze asupra creativității artistice și importanței patrimoniului cultural, cea de-a 10-a aniversare a Institutului Aspen România va avea loc luni, 12 decembrie, începând cu ora 19:00, într-o ediție specială a Galei Aspen pentru Leadership, la Muzeul Național de Artă al României, Sala Tronului.

gala_2016_vizual

Vom celebra zece ani de activitate, dar și rezultatele efortului și dedicării unei comunității cu viziune. Membrii Institutului Aspen România și echipa din jurul acestora au reușit cu tenacitate să construiască și să susțină, în toți acești ani, o viziune ce reprezintă concretizarea Ideii Aspen în România.

Spațiile istorice ale Palatului Regal vor oferi cadrul pentru lansarea celui mai nou program al Institutului, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României (MNAR) – urmărind aceeași linie bine-definită a leadershipului bazat pe valori. AIR și MNAR pun bazele Programului Arts and Society, o platformă concretă ce urmărește să susțină demersul artistic în societate și să ofere instrumente de cunoaștere aplicate domeniului artelor. Programul va fi co-prezidat de către dna. Jenny Taubman, membru fondator al Taubman Museum of Art și susținător al activităților îndreptate spre promovarea artei și a dialogului social prin artă în SUA și România și de către dnul. Călin Stegerean, director al Muzeului Național de Artă al României.

Călin Stegerean, director al Muzeului Național de Artă al României: „Parteneriatul dintre MNAR și Institutul Aspen România deschide ample perspective de dezvoltare reciprocă a misiunii noastre culturale și educative, cu concretizări în fondarea Academiei MNAR și în proiecte artistice de rezonanță internațională.

Andrei Țărnea, director executiv al Institutului Aspen România: „Pentru Institutul Aspen arta și cultura au fost un fir călăuzitor încă de la fondarea institutului acum aproape 70 de ani. Acest fir reprezintă o dimensiune specială a conceptului dialogului, un element central al metodei Aspen. Noul program comun ne oferă o oportunitate pentru valorizarea relației dintre patrimoniu, tradiții și reflecția contemporană asupra societății pe care o propune Institutul Aspen în România și în rețeaua globală în care operează.

Marcăm un deceniu de activitate in consolidarea „Bunei Societăți” printr-o ediție specială a Galei Aspen pentru Leadership. Aceasta reprezintă o ocazie pentru membrii Institutului, pentru beneficiarii programelor Aspen – mai ales pentru tinerii participanți la programele noastre de leadership, de a se reuni și de a reflecta asupra impactului pe care comunitatea Aspen îl are asupra evoluției societății românești și a regiunii, în ansamblu.

Premiile Aspen pentru Leadership, aflate deja la cea de-a șasea ediție, aduc recunoaștere unor personalități ce au marcat societatea românească, au inovat si au oferit un exemplu de conduită etică si profesională, în domenii precum patrimoniu cultural, serviciu public, sport, jurnalism sau inovație și cercetare. Anul acesta premiile vor fi prezentate de: UniCredit Bank, ExxonMobil, Raiffeisen Bank și Familia Iuga.

Evenimentul este realizat cu sprijinul: David Sandu, Rhea Costa, Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.

Parteneri media principali: AGERPRES și RFI România

Parteneri media: Revista CARIERE, CaleaEuropeana.ro și energynomics.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.