Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Future Leaders Academy

0

Future Leaders Academy este cel mai nou proiect educațional preparat la focul acestei veri de Asociaţia Bridging The Gap și grupul de iniţiativă The Seekers. Proiectul se adresează tuturor tinerilor din Liceului Tehnologic „Tiu Dumitrescu“ din Mihăilești, Giurgiu, care vor să învețe lucruri noi, să se autodepășească și să schimbe ceva în bine în localitatea lor. Mulţumim BCR, partenerilor media, prietenilor şi tuturor celor care susţin această iniţiativă!


11994249_10207996950185617_1991018437_n

Care este scopul acestui proiect?

Liceenii care vor participa la acest proiect vor lucra, pe parcursul a două luni, cu traineri profesioniști din București și din țară, pentru a pune pe picioare propriile proiecte (sociale, culturale, educaţionale, de protecţie a mediului, etc). Tinerii implicaţi vor alege singuri problemele pe care vor să le rezolve pe plan local. De exemplu, ei vor putea veni cu sugestii de proiecte în cadrul cărora să aleagă să: repare băncile din parc, să facă o revistă a şcolii sau chiar să alcătuiască o „trupă şoc” de voluntari locali.

„Ne dorim să le demonstrăm acestor tineri că dacă vor cu adevărat, pot să-şi transforme ideile şi visele în proiecte realiste pe care le pot pune în practică imediat, chiar anul acesta.“ Mircea Racoviceanu, Manager de Proiect.

După cele 9 zile de cursuri gratuite, în a zecea zi, tinerii vor intra în Arena Leilor pentru a-și prezenta proiectele în fața unui Juriu format din membri ai comunității locale: părinți, profesori, oameni de afaceri, presă, autorități, ong-uri, colegi. Scopul acestor prezentări este de a convinge comunitatea locală să preia și să sprijine pe viitor proiectele deja pregătite.

Sesiunile Future Leaders Academy:

Curs de „Lucru în echipă“
Curs de „Management de proiect“
Curs „Personal Road Map“
Curs de „Fundraising“
Curs de „Leadership“
Curs de „Public Speaking“
Jurizare şi Ceremonia de absolvire

„Sprijinim tinerii cu iniţiativă care vor să-şi transforme ideile în realitate. Am încredere că Future Leaders Academy este un proiect care îşi propune să ofere liceenilor mihăileşteni de la Tiu Dumitrescu cunoştinţele necesare pentru a identifica şi rezolva probleme cu care se confrunta comunitatea locală.“ Ionuţ Stanimir, Director de comunicare, BCR

Future Leaders Academy se desfăşoară în toamna acestui an la Mihăilești, unde am găsit o comunitate locală, dar mai ales şcolară, interesată să transforme educaţia într-o responsabilitate a tuturor actorilor sociali.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.