Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundraising from Good to Great: Conferința Națională de Fundraising de la București a adunat peste 150 de participanți din mediul ONG

0

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), împreună cu partenerii săi, Raiffeisen Bank, Lidl România și Fundația Fan Courier, a organizat în perioada 8-11 mai, la București, a 15-a ediție a Conferinței Naționale de Fundraising, un eveniment dedicat profesioniștilor din ONG, membrilor de board, directorilor executivi și responsabililor de CSR din companii.

Ca în fiecare an, evenimentul a fost deschis cu un masterclass susținut de un profesionist din afara țării – invitatul special din acest an a fost Alan Clayton unul dintre cei mai reputați profesioniști în fundraising din lume, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu.  El a vorbit despre Great Fundraising, un concept dezvoltat de el, definit ca o creștere durabilă și pe scară largă a veniturilor organizației, generată de donatori care sprijină organizația pe termen lung deoarece cred cu adevărat în visul organizației. Great Fundraising a făcut obiectul unor cercetări atât la nivel academic, cât și la nivel practic, prin peste 350 de studii de caz din diferite țări ale lumii. Noutatea acestui an a fost faptul că masterclassul s-a desfășurat pe parcursul a 2 zile pline (8-9 mai).

 

Zilele de 10-11 mai au fost dedicate atelierelor pe diverse teme legate de fundraising, sustenabilitate, atragere de fonduri prin SMS sau de la companii, branding, cultură organizațională, audit și strategie de fundraising, peer to peer fundraising și multe altele. Printre invitații care au susținut ateliere s-au numărat  Adela Bradu (Microsoft România), Andrei Chirtoc și Gabriel Solomon (Galantom), Angela Galeța (Fundația Vodafone România, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu (Dăruiește Viață), Cătălin-Teodor Dogaru (TSP – smartprojects.ro), Constantin Arbans (Direct Marketing Group), Damaris Dican (Asociația Preventis), Dragoș Bucurenci și Nicoleta Marcu (Hope and Homes for Children), Elena Calistru (Funky Citizens), Ioana Petrea (Fundația Principesa Margareta a României), Lukáš Hejna (Asociația VIA – Cehia), Sorana Olaru Zăinescu (Declic) și Sorin Axinte (Glue).

„În momentul în care vii la a 15-a ediție a Conferinței Naționale de Fundraising, vezi foarte multe experiențe pozitive care se întâmplă aici în România, vezi organizații care sunt capabile să opereze cu ideea de evaluare pe termen lung a donatorilor și să lucreze cu indicatori multianuali de atragere de fonduri. Am ajuns să vedem studii de caz absolut spectaculoase, documentate, cu rezultate din ultimii 3 sau 4 ani care s-au întâmplat în România. Ce iubesc foarte mult la acest eveniment este faptul că oamenii vin ca să învețe unii de la alții, vin dispuși să își împărtășească experiența” – Dana Pîrțoc, Director Executiv ARC

ARC (Asociația pentru Relații Comunitare – www.arcromania.ro) lucrează din 2002 pentru a încuraja filantropia ca mecanism de schimbare socială. Îi aducem împreună  pe cei care caută resurse pentru a-și ajuta semenii, cu cei care doresc să ofere resurse pentru a transforma vieți, construind mecanisme care să facă acest acest transfer de resurse mai simplu și mai eficient.

Pe scurt, ARC înseamnă 13.641.524 USD mobilizați prin toate mecanismele puse la dispoziție de organizație; sisteme noi de donație prin SMS și Debit Direct introduse; România a doua țară din Europa cu donație recurentă prin SMS; 717.000 de donatori individuali anuali; 79.000 de donatori care donează lunar (recurent); o comunitate de fundraiseri, donatori și organizații, precum și o mișcare de 16 fundații comunitare, consolidate prin 14 ani de evenimente dedicate: Gala Oameni pentru Oameni și Conferința Națională de Fundraising. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.