Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația World Vision România și-a propus să ofere câte o pereche de ghete noi tuturor celor 14.407 de copii nevoiași din programele sale

0

La țară, în România secolului 21, copiii din cele mai sărace și mai izolate comunități nu pot ajunge la școală fiindcă nu au încălțăminte adecvată

Pentru că în fiecare iarnă 1 din 4 copii merge aproximativ o ora pe jos până la şcoală în încălţări stricate, învechite sau total nepotrivite, fundaţia World Vision România a lansat campania #mergdesculţ, prin care îşi propune să cumpere 14.407 de perechi de ghete noi, călduroase, pentru copiii din programele lor.

Cea mai bună metodă de conştientizare a unei situaţii este să o simţi pe propria piele, astfel a fost lansată provocarea #mergdesculţ, prin care World Vision România îi încurajează pe toţi cei care susţin campania să meargă desculţi pentru câteva minute într-o situaţie nu foarte confortabilă, mai puțin obișnuită, să filmeze momentul şi să îl împărtăşească cu prietenii lor pe reţelele sociale. Deşi campania are doar câteva zile de când a fost lansată oficial, mai multe persoane publice s-au alăturat demersului World Vision şi au acceptat provocarea #mergdesculţ, printre care Oana Cuzino, Anca Serea, Călin Goia, ambasadori de tradiţie ai proiectelor fundaţiei.

Pentru ca obiectivul campaniei să fie atins şi pentru ca 14.407 de copii să aibă un drum mai uşor către şcoală, este nevoie de 317.739 euro. Donaţiile pot fi făcute prin SMS la 8849 cu textul GHETE (cost 4 euro) sau online, pe site-ul campaniei: https://worldvision.ro/mergdescult/, unde se poate dona orice sumă. Perioada de desfăşurare a campaniei este decembrie 2018 – ianuarie 2019.

Din păcate, zeci de mii de copii din România suferă de frig în fiecare zi în drum spre şcoală, deoarece nu au încălţări potrivite. Mulţi fraţi merg cu rândul, pentru că nu au două perechi de încălţăminte şi fac cu schimbul. În plus, o parte dintre aceştia renunţă să mai meargă la şcoală, pentru că râd copiii de ei. Vrem ca prin această campanie să reuşim să le punem un zâmbet pe buze şi să-i ajutăm să facă un pas înainte spre un viitor mai bun. Singuri putem face puţin, dar împreună putem face atât de mult! Sperăm ca din ce în ce mai mulţi oameni să se alăture campaniei #mergdescult, să doneze 4 euro prin SMS la 8849 cu textul GHETE și să-și îndemne

rudele și prietenii să facă același lucru.”, a declarat Mihaela Nabăr, Director Executiv Interimar, Fundația World Vision România.

Părăsirea timpurie a şcolii este una dintre problemele grave ale României, ţara noastră continuând să înregistreze o rată a abandonului şcolar de 18,1%, în timp ce media europeană este de 10,6% (Eurostat, 2017). Accesul la educaţie pentru copiii acestei ţări trebuie să fie neîngrădit, însă acest lucru nu se poate face în lipsa acoperirii nevoilor primare. În mediul rural, peste 25% dintre locuitori au doar 4 clase, copiii români de la sate fiind expuşi în continuare sărăciei extreme şi excluziunii sociale, ceea ce înseamnă că discrepanţele dintre mediul urban şi cel rural continuă să se adâncească.

Implică-te şi tu în campania #mergdescult şi ajută copiii nevoiaşi să ajungă la şcoală fără să le îngheţe picioarele. Donează 4 Euro prin sms la 8849 cu textul “ghete” sau orice suma doreşti pe site-ul campaniei: https://worldvision.ro/mergdescult/.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 28 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro, http://www.facebook.com/WorldVisionRomania, http://blog.worldvision.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.