Fundatia Vodafone Romania va investi 360.000 euro in 7 centre de transfuzii din toata tara

0

Prin programul „O sansa pentru viata”, desfasurat impreuna cu Asociatia React,

Fundatia Vodafone Romania va investi 360.000 euro in 7 centre de transfuzii din toata tara.

Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania vor renova cele sapte centre de transfuzii din tara in urmatorii doi ani

  • Investitia totala de renovare si reabilitare a celor 7 centre se ridica la 360.000 euro
  • Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului (14 iunie), in Bucuresti vor fi amenajate trei puncte mobile de analize gratuite si doua puncte de recoltare sanguina
  • 170.000 de vieti au fost salvate pana acum, prin programul national „O sansa pentru viata”

Poza 2_Donare de sange

Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania continua programul national „O sansa pentru viata” prin renovarea, dotarea si modernizarea a 7 centre de transfuzii din tara. Astfel, dupa renovarea Centrului de Transfuzii din Bucuresti, cel mai mare centru din tara, vor urma acum centrele din Buzau, Cluj Napoca, Giurgiu, Iasi, Slatina, Suceava si Targu Jiu. Investitia totala pe care Fundatia Vodafone Romania o va face pentru reabilitarea acestor 7 centre se ridica la 360.000 Euro.

In plus, anul acesta, Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania vor sustine si renovarea bancii de sange a Centrului de Transfuzii Bucuresti si vor include 15 orase noi in cadrul campaniei mobile de recoltare sanguina. Astfel, locuitorii din orasele in care nu exista un centru de transfuzii, cum ar fi Alexandria, Bistrita, Deva sau Tulcea vor avea de acum posibilitatea de a dona sange, in cadrul caravanelor mobile care se vor deplasa periodic.

Mai mult, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sange (14 iunie), Asociatia React si Vodafone Romania vor desfasura o serie de activitati de promovare a donarii de sange benevole in Bucuresti. Astfel, pe 13 iunie vor fi amplasate trei corturi medicale in zona Eroilor, Piata Romana si Splaiul Independentei (intrare Politehnica), intre orele 09.00–12.00. Toti cei interesati de donarea de sange vor primi informatii si vor beneficia de o serie de analize medicale gratuite (masurarea glicemiei, hemoglobina, presiune arteriala, determinarea grupei de sange si RH). In plus, pentru facilitarea accesului tuturor celor care doresc sa doneze sange in aceasta saptamana, o unitate mobila de donare de sange va fi amplasata:

  • in parcarea Hotelului Intercontinental (miercuri, 11 iunie, intre orele 9.30–12.30)
  • in parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle) (sambata, 14 iunie, intre orele 11.00-15.00)

“Desfasuram aceste actiuni cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Sange cu scopul de semnala nevoia de preparate sanguine sigure pentru sistemul transfuzional romanesc. Anul acesta, Ziua Mondiala a Donatorilor de Sange are drept slogan „Doneaza sange pentru cele care daruiesc viata” si isi propune sa traga un semnal de alarma privind rata mortalitatii materne si a nevoii de produse sanguine sigure pentru mame si nou nascuti. In 2013, numai in maternitatile din Bucuresti au fost utilizate peste 1.200 de pungi cu produse sanguine pentru salvarea femeilor care au avut complicatii in timpul sarcinii sau la nastere.” a declarat Anca Stefan, presedinte Asociatia React.

„In cei 6 ani de cand desfasuram impreuna cu Asociatia React programul„O sansa pentru viata”, au fost organizate 756 de sesiuni de donare de sange adresate publicului larg, companiilor si institutiilor si 4 campanii de informare. In total, in cei 6 ani, 120.000 de persoane au donat sange, ceea ce a contribuit la salvarea a peste 170.000 de vieti omenesti.Totodata, am reusit impreuna sa renovam si sa dotam cel mai mare centru de transfuzii din tara (Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti). Cu aceasta noua etapa a programului nostru, investitia totala se ridica la aproximativ 800.000 Euro.” a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Asociatia React si Vodafone Romania deruleaza inca din 2008 cel mai amplu program national de donare de sange din Romania – „O sansa pentru viata”. Programul cuprinde trei componente: campanii media de informare si constientizare cu privire la importanta donarii de sange; campanii mobile de donare de sange si proiecte de renovare si dotare a unitatilor de transfuzii.

 

***

Despre Asociatia React: Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 10 premii de excelenta – nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 200.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro. Mai multe informatii despre donarea de sange gasiti pe site-ul proiectului www.pentruviata.com .

Despre Vodafone Romania: Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup international de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 434 de milioane de clienti, la 31 martie 2014. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com. Prin intermediul Programului de Responsabilitate Corporativa, Vodafone sustine programe pentru salvarea de vieti omenesti in situatii de urgenta (SMURD si Salvamont), campanii de donare de sange si cursuri de prim ajutor (Asociatia React) si programe de voluntariat. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.