Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Vodafone Romania sprijina comunitatile rurale si extinde programul strategic de investitii la nivelul intregii tari 

0
  • Fundatia Vodafone Romania extinde investitiile in educatia si sanatatea categoriilor defavorizate din satele si orasele mici, in toate cele 41 de judete ale tarii.

  • Fundatia Vodafone Romania a selectat cei patru parteneri alaturi de care va desfasura proiectele regionale

  • Fundatia Principesa Margareta a Romaniei – 14 judete, suma alocata de 90.400 Euro.

  • Fundatia Mereu Aproape – 13 judete, suma alocata de 287.943 Euro.

  • Fundatia de Sprijin Comunitar – 8 judete, suma alocata de 125.784 Euro.

  • Fundatia PACT – 7 judete , suma alocata de 149.518 Euro.

Harta Programului de Investitie in zone rurale_16p9

 

Fundatia Vodafone Romania extinde la nivelul intregii tari Programul strategic de Investitie in Mediul Rural, initiat la nivel de proiect pilot in martie 2015. Scopul programului este acela de a sustine educatia, sanatatea si serviciile sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania.

“Este prima oara cand o fundatie din Romania dezvolta un proiect national de o asemenea anvergura. Am identificat nevoi de baza in zona rurala, cum ar fi: sustinerea centrelor de zi, renovarea de scoli si biblioteci, asigurarea hranei, ajutoare de urgenta pentru copii, accesul la servicii medicale, combaterea abandonului scolar si a analfabetismului, si ne-am dorit sa raspundem acestor nevoi si sa contribuim astfel la dezvoltarea comunitatilor rurale din cat mai multe zone din tara. Pentru acest lucru am ales parteneri strategici, cu o vasta expertiza, care sa ne ajute sa implementam proiecte in toata tara,” a spus Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

Cei patru parteneri strategici selectati de catre Fundatia Vodafone Romania pentru desfasurarea proiectelor in fiecare judet din tara sunt: Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Fundatia Mereu Aproape, Fundatia de Sprijin Comunitar si Fundatia PACT.

Prima etapa a acestui program a fost reprezentata de proiectul pilot “Implicat in comunitatea mea”, cu o suma alocata de 149.518 Euro, derulat in parteneriat cu Fundatia PACT. Proiectul a fost lansat in luna martie si a constat in anuntarea unei runde de finantare deschisa pentru proiecte comunitare din sapte judete: Arges, Braila, Buzau, Dolj, Galati*, Mehedinti si Olt. In urma rundei de finantare, au fost alese 10 proiecte in judetele respective. Lista cu proiectele castigatoare se afla pe site-ul http://www.pactpentrucomunitate.ro/proiecte/runda-de-finantare-implicat-in-comunitatea-mea/proiecte-castigatoare/

Fundatia Mereu Aproape va derula proiecte in zona de vest a tarii in cadrul proiectului “Ajuta un sat. Schimba o tara”. Cele 13 judete in care se vor desfasura proiectele sunt: Alba, Arad, Bihor, Brasov, Caras Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Mures, Timis, Satu Mare, Salaj, Sibiu. Suma alocata se ridica la 287.943 Euro. Proiectele au fost selectate conform unor cercetari realizate in 168 de comunitati din 25 de judete, in perioada decembrie 2014 – februarie 2015, in reteaua Group 4 Youth (retea nationala de scoli si biblioteci din mediul rural, creata in perioada 2011-2014 cu scopul identificarii nevoilor comunicatilor locale), in urma carora Fundatia Mereu Aproape a identificat zonele rurale critice, unde a ales sa isi desfasoare proiectele. Mai multe detalii despre selectia proiectelor se afla pe site-ul http://www.ajutaunsat-schimbaotara.ro/.

Proiectul lansat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei sub numele  ”Fondul Special pentru copii” demareaza prin lansarea unei runde de finantare deschisa pentru proiecte comunitare din 14 judete din tara: Bistrita Nasaud, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Maramures, Prahova, Valcea, Teleorman, Tulcea. Suma alocata proiectului se ridica la 90.400 Euro. ONG-urile locale cu activitati tip after school (indrumare scolara, activitati extracuriculare), din comunitati cu pana la 30.000 de locuitori, din cele 14 judete mentionate, pot aplica, pentru a obtine finantari de pana la 2.000 euro pe proiect. In plus, prin acest proiect, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei ofera sprijin si suport financiar in valoare de 30.000 euro pentru 100 de copii si tineri aflati in dificultate din localitatile mai sus mentionate.  Mai multe detalii despre selectia proiectelor si a beneficiarilor se afla pe site-ul http://www.fpmr.ro/fondul-special-pentru-copii-2015/.

Partenerul Fundatiei Vodafone Romania in regiunea Moldova este Fundatia de Sprijin Comunitar, care lanseaza proiectul “Investitii pentru comunitati durabile”, ale carui fonduri se ridica la 125.784 Euro. Proiectul demareaza prin initierea unei runde de finantare in 8 judete: Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea, prin care ONG-uri locale mici din comunitati cu pana la 30.000 de locuitori, din judetele mentionate, pot aplica, pentru a obtine finantari de pana la 7.000 euro pe proiect.  Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.

Pentru ambele runde de finantare, proiectele depuse trebuie sa contina o componenta puternica de implicare a comunitatii si sa se inscrie intr-unul dintre cele trei domenii de finantare: educatie, sanatate si servicii sociale. Durata de desfasurare a unui proiect poate fi de pana la 8 luni, in intervalul 1 septembrie 2015 – 30 aprilie 2016. Aplicantii vor trimite o cerere de finantare, in care prezinta propunerea de proiect, pana la data de 22 iulie 2015. Evaluarea proiectelor va avea loc in perioada 23 iulie – 19 august, pe baza criteriilor din regulament. Cererile de finantare vor fi evaluate de catre comisii formate din membri ai fundatiilor implicate. Anuntarea proiectelor care vor primi finantare va avea loc la sfarsitul lunii august 2015.

Mai multe informatii despre regulamente, conditiile de eligibilitate, criteriile de selectie si procesul de aplicare sunt disponibile in documentele aferente publicate pe website-urile: http://www.fpmr.ro/fondul-special-pentru-copii-2015/ si respectiv http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

*In judetul Galati vor finanta proiecte atat Fundatia de Sprijin Comunitar, cat si Fundatia PACT

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.