Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Vodafone Romania a lansat noul proiect national „Scoala din valiza”, care integreaza tehnologia de ultima ora in procesul de predare

0

La editia aniversara de 20 de ani a Galei,

Fundatia Vodafone Romania a lansat noul proiect national „Scoala din valiza”, care integreaza tehnologia de ultima ora in procesul de predare

  • Proiectul, in care Fundatia investeste 420.000 de euro, incepe in 10 scoli din mediul rural
  • Opt premii acordate in cadrul evenimentului pentru organizatiile partenere si persoanele care si-au dedicat activitatea comunitatii

Bucuresti, 11 octombrie 2018 – Fundatia Vodafone Romania a lansat „Scoala din valiza”, un nou proiect national in domeniul educatiei, care integreaza tehnologia de ultima ora in procesul de predare, pentru imbunatatirea prezentei si a rezultatelor scolare ale elevilor, precum si pentru imbunatatirea suportului didactic oferit profesorilor. Proiectul foloseste un concept inovator bazat pe un set complet de echipamente IT grupate intr-o valiza (de unde si numele proiectului) special creata pentru a permite organizarea, in doar cateva minute, a unei sali de clasa digitale, in orice loc, inclusiv in zonele izolate. Fundatia Vodafone Romania acorda pentru noul proiect o finantare de 420.000 de euro, in cadrul programului Connecting for Good. „Scoala din valiza” este implementat in parteneriat cu Fundatia World Vision Romania.

Procesul de predare adaptat pentru „Scoala din valiza” foloseste, de asemenea, materiale digitale moderne, integrate intr-o platforma de e-learning dedicata, precum si metode interactive adaptate la nevoile actuale ale elevilor. Proiectul este implementat pe perioada anului scolar 2018-2019, in 10 scoli din comunitati rurale defavorizate aflate in judetele Cluj, Brasov, Valcea, Olt, Dolj, Ilfov, Ialomita, Constanta, Vaslui si Iasi. Numarul total al elevilor care vor beneficia de suportul proiectului este estimat la 5.000.

„Ne bucuram sa lansam la aceasta editie aniversara a Galei un nou proiect strategic, care propune o solutie pentru una dintre cele mai mari probleme identificate in domeniul educatiei: accesul copiilor din comunitatile defavorizate la un proces educational de calitate. Este un nou exemplu de proiect care foloseste tehnologia pentru a imbunatati viata oamenilor din aceste comunitati”, declara Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Materialele folosite in procesul de predare vor acoperi disciplinele limba romana si matematica, incluse in programul pentru examenul de admitere la liceu. Continutul acestora are la baza curricula nationala pentru clasele I-VIII, aprobata de Ministerul Educatiei Nationale. Fiecare dintre cele 10 valize cu echipamente, cate una pentru fiecare dintre scolile incluse in proiect, contine un laptop pentru profesor, 25 de tablete pentru elevi, un proiector, un sistem audio, o solutie de incarcare a echipamentelor incorporata, un router wi-fi incorporat si un modem 4G. Tabletele se pot conecta la laptop, permitand cadrelor didactice sa puna la dispozitia elevilor continutul educational si aplicatiile.

Proiectul include o serie de sesiuni de pregatire pentru profesori, in care acestia se vor familiariza cu solutiile IT puse la dispozitie si cu metodele didactice moderne adaptate la nevoile actuale ale copiilor. Platforma online dedicata integreaza instrumente de management al procesului de invatare care le vor permite profesorilor sa-si creeze si sa-si gestioneze lectiile, sa monitorizeze si sa evalueze rezultatele elevilor. Pentru „Scoala din valiza”, Fundatia Vodafone Romania va mobiliza o echipa de peste 200 de voluntari.

Anual, Gala Fundatiei Vodafone Romania recunoaste contributia deosebita a ONG-urilor partenere si a echipelor de voluntari in programele fundatiei, prin intermediul unor premii acordate pentru proiectele si echipele de voluntari care s-au remarcat in 2018anul respectiv in cele patru domenii strategice de investitie ale organizatiei: sanatate, educatie, servicii sociale si voluntariat. Premiile acestei editii aniversare au fost acordate pentru intreaga colaborare pe care Fundatia a avut-o in cei 20 de ani de activitate cu ONG-uri partenere: Asociatia Hercules (Premiul pentru Educatie), Fundatia pentru SMURD (Premiul pentru Sanatate), Fundatia Mihai Nesu (Premiul pentru Servicii Sociale), Asociatia Little People (Premiul pentru Voluntariat). Pentru activitatea dedicata comunitatii in cei 20 de ani, in colaborare cu Fundatia Vodafone Romania, au primit patru premii speciale Maria Culescu, Presedintele Asociatiei MAME, Dr. Raed Arafat, Presedintele Consiliului director al Fundatiei pentru SMURD, Dr. Catalin Cirstoveanu, Seful Sectiei de terapie intensiva nou nascuti a Spitalului „Marie Curie” din Bucuresti si Sorin Marinescu, asistent social in cadrul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.   In cei 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, varstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 28 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.