Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Vodafone Romania a investit aproape 17 milioane de euro in domeniul sanatatii si peste 11 milioane de euro in educatie

0

In 20 de ani de activitate,

Fundatia Vodafone Romania a investit aproape 17 milioane de euro in domeniul sanatatii si peste 11 milioane de euro in educatie

Bucuresti, 4 aprilie 2018 – In 20 de ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a investit aproape 17 milioane de euro in initiative dezvoltate la nivel national in domeniul sanatatii si mai mult de 11 milioane de euro in domeniul educatiei, programele finantate in cele doua domenii strategice avand componente semnificative de servicii sociale si de voluntariat.

De la infiintare pana acum, Fundatia Vodafone Romania a sustinut programe complexe in domeniul sanatatii, printre acestea fiind construirea Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Marie Curie din Bucuresti, cea mai moderna din sud-estul Europei, reprezentand o investitie de aproximativ 1,8 milioane de euro. Alte sectii ale spitalului au fost de asemenea renovate sau dotate cu aparatura moderna. Fundatia s-a implicat si in dotarea Unitatii de primiri urgente, a Departamentului de terapie intensiva nou – nascuti si a compartimentului de cardiologie al Sectiei pediatrie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, finantarea totala alocata ridicandu-se la aproximativ 400.000 de euro. Dupa modelul proiectului de la Marie Curie, in 2017 au fost demarate lucrarile de modernizare a Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Clinic Judetean Constanta. Aici urmeaza sa fie implementata o solutie de telemedicina care va permite transmiterea securizata de imagini si parametri medicali, in timp real si urmarirea de la distanta a semnelor vitale ale pacientilor. Va fi cea de a zecea solutie de telemedicina realizata de Fundatia Vodafone Romania, prima fiind implementata pe ambulantele SMURD, in 2005, cand a fost astfel marcata o premiera pentru Romania.

„In cei 20 de ani de activitate, am avut multe premiere, am sustinut proiecte inovatoare si initiative indraznete, reusind sa implicam un numar din ce in ce mai mare de organizatii partenere si de voluntari in intreaga tara. In timp, dorinta noastra de a face bine s-a transformat astfel intr-o normalitate a fiecarei zile. In foarte multe proiecte pe care le-am dezvoltat, am avut de partea noastra tehnologia, a carei forta o folosim pentru a schimba viata oamenilor din comunitati aflate in toate regiunile tarii. Connecting for Good este cel mai bun exemplu, un program care pune tehnologia in serviciul copiilor si al adultilor afectati de boli grave, al persoanelor care traiesc in zonele rurale izolate, al celor care sufera de diabet, deficiente de auz sau de vedere si nu numai”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Unul dintre programele cu impact national este cel de renovare si modernizare a traseului donatorului in cele 42 de centre de transfuzie sanguina din Bucuresti si judetele tarii. Investitia fundatiei se ridica la aproximativ 1 milion de euro, programul urmand sa fie finalizat in acest an. Ca rezultat al programului, centrele de transfuzie sanguina din Romania au inregistrat in 2016 o scadere a mediei de varsta a donatorilor la nivel national, pentru prima data dupa 1989. Caravana cu medici este o alta initiativa derulata la nivel national, pe care fundatia o sprijina anual, incepand din 2016. In cadrul proiectului, echipe de 25-30 de medici si studenti la medicina se deplaseaza in fiecare luna in satele din intreaga tara pentru a investiga si trata locuitorii care nu au acces la analize si servicii medicale adecvate. Datorita conceptului ce permite deplasarea medicilor in zonele izolate, echipele caravanei au ajuns, numai anul trecut, la 1.000 de pacienti din 12 judete, pentru a le oferi consultatii de specialitate gratuite.

Conceptul caravanei este regasit in multe dintre proiectele dezvoltate in cei 20 de ani. Zana Merciluta, de exemplu, este primul cabinet stomatologic mobil din Romania care ofera servicii gratuite pentru copii din familii defavorizate. Numai in 2017, peste 600 de copii din familii reprezentand cazuri sociale au beneficiat de astfel de servicii.

In domeniul educatiei, Fundatia Vodafone Romania sprijina Caravana SMURD „Fii pregatit!”, centrul mobil de instruire a populatie pentru a face fata situatiilor de urgenta. Proiectul, care a avut pana acum peste 20.000 de beneficiari, a fost dezvoltat in cadrul parteneriatului cu Fundatia pentru SMURD, lansat in 2005. Tot in domeniul educatiei, fundatia deruleaza programul strategic national Investitie in Mediul Rural, care urmareste asigurarea accesului la educatie tuturor copiilor, indiferent de mediul din care provin. Prin acest program, lansat in 2015, fundatia a derulat pana acum investitii totale de peste 1,3 milioane de euro. Au fost acordate sute de burse scolare pentru elevii din mediul rural, iar in prezent sunt sprijinite 13 de centre sociale de tip „Scoala dupa Scoala”, avand ca beneficiari 500 de copii din comunitati rurale, expusi riscului de abandon scolar.

Voluntariatul este o alta directie strategica de implicare a Fundatiei Vodafone Romania, alaturi de sanatate, educatie si servicii sociale. Din 2015, fundatia organizeaza lunar cel putin doua evenimente de voluntariat pentru angajatii Vodafone Romania. Anul trecut, peste 4.000 de voluntari au fost implicati in actiunile organizate de Fundatia Vodafone Romania si programele pe care fundatia le sprijina prin parteneriatele derulate cu organizatii neguvernamentale din toate regiunile tarii.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.   In cei 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, varstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 28 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.