Fundaţia Telekom Romania – acreditată să ofere servicii de informare şi consiliere profesională

0

Fundaţia Telekom Romania a fost acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice să ofere servicii de informare şi consiliere profesională.

Astfel, prin serviciul de informare şi consiliere profesională, Fundaţia Telekom Romania oferă sprijin specializat persoanelor interesate cu privire la alegerea şi schimbarea unui loc de muncă, identificarea specializării potrivite, adaptarea la noile cerinţe ale pieţii, cât şi reorientarea profesională şi orice alte întrebări legate de o profesie.

telekomFundaţia se adresează tinerilor şi adulţilor în cautarea unei identităţi profesionale, celor cu dizabilităţi, care provin din sistemul de protecţie socială, persoanelor care îşi doresc reorientarea profesională, categoriilor profesionale defavorizate, imigranţilor, persoanelor eliberate din penitenciar în căutarea unui loc de muncă, şomerilor, cât şi persoanelor casnice aflate în căutarea unui loc de muncă.

Angrenând participanţii în activităţi independente şi de afaceri, reprezentanţii Fundaţiei Telekom Romania doresc să analizeze trăsăturile de persoanlitate, abilităţile, aptitudinile generale şi specifice, motivaţiile şi experienţa acestora, ca să poata identifica ulterior oportunităţi de dezvoltare pentru cei implicaţi în program.

Identificarea nevoilor, aptitudinilor şi competenţelor se realizează prin chestionare specializate, fişe de lucru, analize SWOT şi fişe individuale de consiliere profesională.

Pe parte de consiliere psihologică şi formare, Fundaţia colaborează cu Anda Păcurar, psihoterapeut cu o experienţa de peste 11 ani, certificat de către Asociaţia Europeană de Psihoterapie (EAP).

Pe lângă certificarea în informare şi consiliere profesională, Fundaţia Telekom Romania a fost acreditată de către acelaşi Minister pentru programe de training pe competenţe în domeniul IT, antreprenorial, social şi civic.

Începând cu anul 2008, Fundaţia Telekom Romania dezvoltă şi implementează diverse proiecte sociale, umanitare, educaţionale, de mediu şi campanii pentru victimele calamităţilor naturale. În 2015, Fundaţia a dezvoltat campania de strângere de fonduri “Împreună pentru români” şi a susţinut  cu 40.000 de Euro opt proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale.

Mai multe informaţii despre Fundaţia Telekom Romania sunt disponibile aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.