Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Scheherazade susține integrarea refugiaților în societatea românească

0

Fundația Scheherazade promovează, în cadrul proiectului „Punți către speranță”, diversitatea și multiculturalismul în societatea românească și încurajează conservarea identității culturale a persoanele care beneficiază de o formă de protecție pe teritoriul României, precum și a solicitanților de azil, prin manifestări culturale, întâlniri, consiliere și asistență socială, servicii psihologice și educaționale.

Fundația Scheherazade organizează conferința de închidere a proiectului, marți, 19 aprilie, de la ora 10:00, la Hotel Radisson Blu, Sala Taygete, mezanin, Str. Calea Victoriei, nr 63-81, Sector 1, București.
Copii refugiati, beneficiari ai proiectului

Proiectul ”Punți către speranță – acces la servicii de calitate pentru solicitanți de azil și persoane cu o formă de protecție în România”, al Fundației Scheherazade, derulat în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Imigrări și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, și-a propus integrarea refugiaților în societate și facilitarea accesului la servicii sociale, educaționale și psihologice.

“În cadrul proiectului, Fundația Scheherazade a oferit servicii de consiliere și asistență socială pentru un număr de 88 de persoane, servicii de informare și consiliere pentru 81 de oameni, consiliere psiho-socială și servicii psihologice pentru 28 de persoane. Refugiații se confruntă adesea cu probleme de sănătate generală, psihică și cu un nivel foarte ridicat de stres. Peste 50 de persoane au beneficiat de servicii de consiliere și orientare profesională, din care cinci au reușit să se angajeze în baza unui contract de muncă”, a declarat preşedinta Fundaţiei Scheherazade, Wajiha Haris. “Mai mult, 45 de persoane au beneficiat de suport la plata chiriei pe o perioadă de șase luni, iar un număr semnificativ de beneficiari au fost ajutați cu plata taxelor către diferite instituții publice, traduceri și legalizări ale documentelor personale. Recuperarea școlară, activitățile educative și educația non formală, reprezintă un alt obiectiv important al proiectului. 30 de copii au participat la ateliere de teatru și animație lingvistică, ateliere de scriere a poveștilor personale, ateliere de dans, pictură și cursuri de limba română”, a adăugat Wajiha Haris.

Conform datelor anuale primite de la Inspectoratul General pentru Imigrări, numărul persoanelor care au solicitat azil în România, în 2015, a scăzut. Dacă în 2014, 1.506 persoane solicitau azil, anul trecut au fost depuse doar 1.266 de cereri. Majoritatea celor care au depus o cerere de azil în 2015, pentru prima data, sunt de origine siriană (541), irakiană (214) și afgană (96).

Proiectul ”Punți către speranță” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Despre Fundaţia Scheherazade
Fundația Scheherazade, înființată în anul 2007, se dedică îmbunătățirii serviciilor medicale, promovării dreptului la viață și susținerii protecției copilului. Cele mai importante proiecte ale fundației sunt: renovarea Spitalului de Copii ”Marie Curie”; renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța; campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului ”Sfânta Maria” din Iași; proiectul ”Un drum în viață: Bucșani – între București și Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu”; proiectul “Punți către speranță – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanţi de azil şi persoane cu o formă de protecţie în România”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.