Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Scheherazade susține înființarea centrelor comunitare de zi în mediul rural

0

În România, serviciile sociale se acordă în cea mai mare parte în orașe, în timp ce în mediul rural nu prea sunt prezente instituţii sau organizaţii care să acorde astfel de servicii. La sate nu există specialişti şi nici nu sunt dezvoltate serviciile sociale primare. Potrivit ultimelor studii, peste 10% dintre copii sunt afectați grav de sărăcie, nu au acces la servicii medicale minime și la educație.

Prin proiectul ”Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa!”, Fundaţia Scheherazade, împreună cu Fundaţia Estuar şi Primăria Bucşani, au oferit în cadrul Centrului Comunitar, servicii de asistenţă socială, medicale şi psihologice unui număr de 350 de copii, tineri şi părinţi din comuna Bucşani.

Wajiha Haris (presedinta fundatiei Scheherazade) si beneficiarii proiectului

Fundația Scheherazade organizează o conferință de închidere a proiectului și o expoziție de fotografie, realizată de către copiii din Centrul Comunitar Bucșani. În cadrul evenimentului vom prezenta poveştile beneficiarilor şi rezultatele proiectului. Evenimentul va avea loc miercuri, 20 aprilie 2016, de la ora 10:00, în sala Alcyone 2, Hotel Radisson Blu, Calea Victoriei 63-81, Sector 1, Bucureşti.

”La 50 de km de Bucureşti, peste 350 de copii din comuna Bucşani, judeţul Giurgiu, trăiesc într-o sărăcie lucie: fără apă curentă, gaze sau căldură. Din această cauză, cei mai mulți copii renunță la școală, iar alții nu se pot înscrie deloc. Pierd astfel singura șansă la un viitor mai bun. Prin proiectul ”Un drum în viață: Bucșani – între București și Europa! – Servicii sociale pentru copii și tineri în mediul rural din județul Giurgiu!”, am oferit servicii de asistență socială, educative, de recreere-socializare, consiliere, orientare şcolară şi profesională copiilor şi tinerilor din mediul rural expuși riscului de excluziune socială, a declarat președinta Fundației Schehrazade, Wajiha Haris.” ”Mai mult, peste 150 de copii au frecventat Centrul Comunitar Bucşani şi au fost implicaţi în activităţi educative, recreative şi terapeutice, precum şi la şcoli de vară, ateliere de educaţie non-formală, campionate sportive, excursii, schimburi de experienţă cu şcoli internaţionale, a adăugat Wajiha Haris.”

Despre Fundaţia Scheherazade

Fundația Scheherazade, înființată în anul 2007, se dedică îmbunătățirii serviciilor medicale, promovării dreptului la viață și susținerii protecției copilului. Cele mai importante proiecte ale fundației sunt: renovarea Spitalului de Copii ”Marie Curie”; renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța; campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului ”Sfânta Maria” din Iași; proiectul ”Un drum în viață: Bucșani – între București și Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu”; proiectul “Punți către speranță – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanţi de azil şi persoane cu o formă de protecţie în România”.

www.fundatiascheherazade.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.