Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Scheherazade investește în educația copiilor din mediul rural

0

România se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește riscul de sărăcie și excluziune socială, iar acest fenomen îi afectează în primul rând pe cei mici. Din păcate, comuna Bucșani din județul Giurgiu nu face excepție. Peste 350 de copii din comună trăiesc într-o sărăcie lucie: fără apă curentă, gaze sau căldură. Din această cauză, cei mai mulți copii renunță la școală, iar alții nu se pot înscrie deloc. Pierd astfel singura șansă la un viitor mai bun.

Wajiha Haris (presedinta fundatiei Scheherazade) și copiii din Bucșani (beneficiari ai programului)

Fundația Scheherazade organizează o conferință de presă și o expoziție de fotografie, realizată de către copiii din Bucșani. În cadrul evenimentului vom prezenta Centrul Social Comunitar, amenajat special pentru copii, unde aceștia îți petrec câteva ore bune după școală, și vom discuta despre rezultatele proiectului. Evenimentul va avea loc marți, 12 aprilie 2016, la Centrul Social Comunitar Bucșani, strada Principală, nr. 242, sat Bucșani, comuna Bucșani, județul Giurgiu, de la ora 11:30.

Prin proiectul ”Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa! – Servicii sociale pentru copii și tineri în mediul rural din județul Giurgiu”, Fundația Scheherazade le oferă tinerilor și, în special, copiilor de aici o șansă la un viitor mai bun. Prin înființarea Centrului Social Comunitar Bucșani, am urmărit reducerea marginalizării și excluderii sociale a copiilor din mediul rural și acordarea de servicii sociale și medicale.

Potrivit studiilor, patru din zece copii din mediul rural nu pot parcurge un text de 60 de cuvinte fără greșeli, iar 4% dintre ei nu înțeleg ce citesc, în condițiile în care implicarea lor în activitățile casnice este privită în gospodarii ca o formă de educație.

Proiectul ”Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa!” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Despre Fundaţia Scheherazade
Fundația Scheherazade, înființată în anul 2007, se dedică îmbunătățirii serviciilor medicale, promovării dreptului la viață și susținerii protecției copilului. Cele mai importante proiecte ale fundației sunt: renovarea Spitalului de Copii ”Marie Curie”; renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța; campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului ”Sfânta Maria” din Iași; proiectul ”Un drum în viață: Bucșani – între București și Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu”; proiectul “Punți către speranță – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanţi de azil şi persoane cu o formă de protecţie în România”.

Pentru mai multe detalii vă invităm să ne contactaţi:
Andreea Prisăcariu – Specialist Comunicare
Fundaţia Scheherazade
andreea.prisacariu@fundatiascheherazade.ro
Str. Roma 38, Sector 1, Bucureşti
Tel: +40 720 014 898, Fax: +40 21 2312895
www.fundatiascheherazade.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.