Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundaţia „Renaşterea” continuă în 2016 acțiunile din cadrul programului național „STOP Hepatita”

0

Fundația „Renașterea” pentru Sănătate, Educație si Cultură continuă și în 2016 acțiunile din campania „STOP Hepatita”, un amplu program național de informare, educare și prevenție a hepatitei în România, principalul mesaj al campaniei fiind: ”Hepatita C este acum vindecabilă. Informează-te, testează-te, tratează-te!”. 

Nume cunoscute din spațiul public din România precum: Ivan Patzachin, Liana Stanciu, Marius Manole, Oana Cuzino, Cornel Ilie (VUNK), Laura Badea, Monica Davidescu și Nicole Cherry    s-au alăturat cauzei, pentru a transmite publicului mesajele importante din campanie. În perioada următoare vor avea loc numeroase activități de conștientizare a hepatitiei A, B și C în România. 

Hepatita C se vindeca!

România se află pe locul 1 în rândul țărilor europene la numărul total de cazuri de hepatită. Acesta este contextul în care Fundația Renașterea, în colaborare cu Societatea Româna de Boli Infecțioase și HIV/SIDA, a dat startul programului național „STOP Hepatita”. Printre acțiunile de până acum din cadrul acestei campanii s-au numărat: semnarea unui protocol între Fundație, Societatea Română de Gastroenteorologie și Hepatologie și Societatea Română de Boli Infecțioase și HIV/SIDA; o dezbatere cu tema: „Hepatita, o problemă a spațiului comunitar european”, organizată la Ambasada Italiei din București, susținută de: Excelența Sa Diego Brasioli – Ambasadorul Italiei în România, Mihaela Geoană – Președinte al Fundației Renașterea, Nicolae Bănicioiu – Ministrul Sănătății, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel – Societatea Română de Boli Infecțioase și HIV/SIDA, Conf. Dr. Liana Gheorghe – Societatea Română de Gastroenteorologie și Hepatologie, Cristian Bușoi – europarlamentar, Marius Savu – Președinte ANMDM și Andrew Stainthorpe – expert NICE.

Activitatea principală a programului național „STOP Hepatita” este reprezentată de Caravana Națională de Informare și Prevenție a Hepatitei A, B și C, care urmărește educarea, testarea gratuită și informarea publicului larg și a personalului medical.

Până în prezent au avut lor 3 campanii de testare: două în București și una în Craiova.

Hepatita C este de acum vindecabilă!

Toate persoanele infestate cu virusul Hepatitei C au de acum o șansă în plus la vindecare. Următoarele activități din cadrul Programului Național „STOP Hepatita” se vor concentra pe comunicarea veștii importante: Hepatita C este acum vindecabilă! Programul va continua să transmită mesajele acestui demers asupra tipurilor de virusuri hepatice, prin sloganul: „Informează-te. Testează-te. Tratează-te.”.

Programul Național STOP Hepatita prevede activități de informare, educare și prevenție pentru toate publicurile țintă: copii, tineri și adulți. Zonele de acțiune sunt: pentru hepatita A – activități de educare despre importanța igienei încă de la școală și campanii complexe de educare; pentru hepatita B – campanii de informare despre importanța prevenției atât prin vaccinare, cât și protejare sexuală; pentru hepatita C – campanii de diagnosticare a bolii, de conștientizare a implicațiilor și a opțiunilor terapeutice în vederea vindecarii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.