Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Regală Margareta a României anunță lansarea unui nou proiect social: $E$ – SOLIDAR pentru Economie Socială

0

Proiectul „$E$- SOLIDAR pentru Economie Socială” este co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei,  Obiectivul specific 4.16: Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă

SC GLOBAL COMMERCIUM DEVELOPEMENT SRL în parteneriat cu FUNDAŢIA REGALĂ MARGARETA A ROMÂNIEI lansează proiectul „$E$ – SOLIDAR pentru Economie Sociala”, având ca obiectiv promovarea activă a economiei sociale, ca mecanism generator de incluziune socială, pentru integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile și combaterea sărăciei.

Helping Hands against blue sky

Proiectul își propune sprijinirea înființării a 26 întreprinderi sociale în regiunile Sud Muntenia și Sud Vest, de către beneficiari care sunt sprijiniți complex și integrat, prin măsuri de formare antreprenorială specifică, servicii personalizate de suport, prin finanțare și monitorizare optimă, astfel încât aceste structuri de economie socială să se poată autosusține pe termen lung, în comunitățile în care funcționează.

Proiectul va fi implementat pe o durată de 36 de luni, în perioada 11.02.2020- 10.02.2023.

Valoarea totală a proiectului este de 13.858.844,13 lei, din care finanțarea nerambursabilă este în valoare de 13.693.147,38 lei.

Acțiunile prevăzute în cadrul proiectului se adresează persoanelor din regiunile de implementare: Sud Muntenia și Sud Vest Oltenia, care intenționează să înființeze o afacere socială în mediul urban sau rural și care au reședința sau domiciliul în regiunile mai sus menționate.

NU vor fi eligibili tinerii NEETs (care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nici nu au un loc de muncă) cu vârsta între 16 – 24 ani, care au măsuri dedicate în POCU.

Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.