Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Pro Patrimonio: Caracterul excepţional al acestori timpuri ne sporeşte spiritul comunitar şi rezilienţa

0

În perioada lunii martie am continuat prin lucrări în spaţiu deschis, care nu implică interacţiuni între lucrători, şantierul pornit la Casa George Enescu din Mihăileni.  S-a realizat parţial branşamentul electric  al casei şi o pergolă de protecţie în spatele ei.

Pentru buna protecţie şi siguranţă a copiilor din comunităţile din jurul obiectivelor de patrimoniu de care ne ocupăm precum şi a angajaţilor fundaţiei, activităţile care îi implică sunt sistate pentru o perioadă. Ne dorim să revenim  cât mai repede posibil.

Ghidul de educaţie pentru patrimoniu, http://bit.ly/GhidEducatiePentruPatrimoniu,  resursă gratuită în biblioteca noastră online, vă poate fi de folos în această perioadă de lucru remote pentru jocuri interactive cu copiii propri sau cu cei cu care puteţi să lucraţi online.

Evenimentele programate în această perioadă, Concertul caritabil de la Londra de pe 27 martie, precum şi Conferinţa de peisaj de la Bucureşti de pe 1 aprilie, au fost anulate şi sperăm să le putem reorganiza în toamnă. Deasemenea, ne dorim ca cele două zile de evenimente dedicate comunității locale pentru conștientizarea patrimoniului peisager din zona Muscel să poată avea loc la finalul lunii mai sau în luna iunie.

Fundaţia depune toate eforturile pentru a-şi păstra salariaţii în această perioadă incertă în care nu se pot organiza evenimente şi în care turismul în cele două proprietăţi, Viscri şi Vila Golescu, a scăzut dramatic.

Desigur, patrimoniul construit a trecut prin atâtea alte vicisitudini până acum, molime, războaie, cutremure, dar poate acum, mai mult ca oricând, omul, cel care îl poate distruge dar îl poate şi salva, este neputincios.

Fundaţia Pro Patrimonio se raliază strategiei internaţionale desfăşurate de organizaţiile partenere în găsirea de soluţii inovatoare pentru a străbate această perioadă unică şi pentru a ne pregăti pentru lumea de după.

  1. Membrii International National Trusts Organisation se vor întâlni să discute modalităţi de răspuns la această criză globală  https://bit.ly/3batEM0
  2. Scrisoarea doamnei Bénédicte de Montlaur, CEO World Monuments Fund  https://bit.ly/2x9tgyA
  3. Europa Nostra susține declarația prin care solicită măsuri urgente pentru reducerea impactului negativ al COVID-19 asupra sectorului turismului https://bit.ly/3a9u1WU

Vă dorim tuturor, dragi prieteni, să aveţi grijă de voi şi de cei apropiaţi vouă, să vă păstraţi starea de optimism şi să nu lăsaţi anxitatea să vă cuprindă.

Echipa Pro Patrimonio

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.