Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundaţia Principesa Margareta a României oferă Grantul “Metoda Generaţii”

0

Fundaţia Principesa Margareta a României invită centrele de zi pentru copii ce provin din medii defavorizate din București și Ilfov să aplice pentru grantul “Metoda Generaţii”.

Finanțarea are ca scop atragerea vârstnicilor din comunitate ca voluntari în sprijinul copiilor, în activitățile socio-educative ale centrului selectat. Grantul se acordă cu scopul de a implementa metodologia intergeneraţională în cadrul centrului de zi, pe perioada unui an calendaristic. Valoarea totală a grantului este de 8000 Euro, din care 4000 Euro vor fi strânși în cadrul unei campanii de fundraising organizată de centru împreună cu Fundaţia Principesa Margareta a României.

foto 30

Programul naţional “Generaţii” dezvoltă centrele de zi educaţionale de tip afterschool în centre intergeneraţionale, mobilizând persoanele vârstnice din comunitate să activeze ca voluntari și implicând membrii comunității în susținerea centrului.  Centrul intergenerațional aduce împreună persoane aparţinând mai multor generaţii şi devine cadrul în care copiii proveniți din familii sărace și voluntarii vârstnici socializează, învaţă lucruri noi, se ajută reciproc. Vârstnicii din comunitate, doritori să ofere din timpul lor, dispuși să își împărtășească experienţa și competenţele, pot deveni voluntari seniori în cadrul centrului care implementează metoda de lucru intergeneraţională. Voluntarii seniori sprijină copiii în realizarea temelor școlare, organizează și participă cu ei la diferite activități socio-educative, ateliere creative sau cluburi vocaționale.

În perioada 2015-2016, un număr de 10 centre sociale din țară au implementat metoda intergeneraţională dezvoltată de Fundaţia Principesa Margareta a României. În anul 2017, Metoda Generaţii va fi extinsă în județele Bacău, Brașov și în București.

Criterii de eligibilitate pentru aplicanți:

 • Centru de zi de tip after school, din București sau Ilfov, cu servicii gratuite pentru minim 30 de copii ce provin din medii defavorizate, ȋnscrişi ȋntr-o formă de ȋnvăţământ, cu vârste cuprinse ȋntre 6-16 ani, cu un venit pe membru de familie mai mic de 1000 lei;

 • ONG cu minim 1 an vechime;

 • Disponibilitate de a implica un număr de minim 10 voluntari vârstnici (60+) pe perioada proiectului;

 • Relație bună cu beneficiarii, bazată pe respect și o atitudine antidiscriminare și dorința de a contribui la dezvoltarea capacităților de viață independentă;

 • Disponibilitate de a-și crește relațiile cu comunitatea, creând cadrul pentru implicarea voluntarilor și a donatorilor;

 • Disponibilitate de a investi în atragerea de fonduri și comunicarea performantă cu comunitatea de susținători;

 • Transparență financiară și disponibilitatea de a comunica modul de utilizare a sprijinului financiar;

 • Disponibilitatea de a identifica și aplica soluții pentru creșterea calității serviciilor, a comunicării și performanței organizaționale, cu sprijinul Fundației Principesa Margareta a României;

 • Interes în a continua activitatea pe termen lung;

 • Bună reputație în comunitate.

Dosarul de aplicație va cuprinde:

Formular de inscriere

 1. Statut și act constitutiv al organizației.
 2. Bilanț pentru anul 2016
 3. Balanța pentru decembrie 2016
 4. Raport de activitate pentru anul 2016 (scurt istoric al centrului, servicii oferite si activitati/evenimente importante – poze/link-uri etc)
 5. Dovada dreptului de a acorda servicii sociale, respectiv certificatul de acreditare valabil, sau angajament de a depune cerere de acreditare în termen de 3 luni de la semnarea contractului de parteneriat cu FPMR www.serviciisociale.info/servicii-sociale
  6. Buget și surse de finanțare prevăzute pentru anul 2017

Prin “Metoda Generații”, Fundaţia Principesa Margareta a României și finanțatorii Raiffeisen Bank și Johnson Wax, și-au  propus să îmbunătățească calitatea serviciilor sociale oferite copiilor, să crească coeziunea comunităților și să acorde un rol activ persoanelor vârstnice.

Documentele necesare pentru selecție vor fi trimise până la data de 5 mai 2017 la adresa anca.sohorca@principesa.ro, telefon 021.312.30.35.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.