Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Principesa Margareta a României lansează selecția pentru Bursele și Academia Tinere Talente 2019

0

Programul național Tinere Talente deschide o nouă rundă de selecție adresată tinerilor talentați din România, muzicieni și artiști vizuali. Candidații trebuie să aibă vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, să studieze la licee sau universități de arte plastice și muzică din România. Înscrierea în procesul de selecție se face prin e-mail sau prin poștă, până la data de 18 decembrie 2018.

După 10 ani în care și-a confirmat valoarea, programul deschide noi oportunități pentru tinerii artiști aflați la început de drum: Bursele și Academia Tinere Talente. Detalii pentru fiecare categorie de participanți pe www.tineretalente.org

Candidații vor fi evaluați de către un prestigios juriu de specialitate, în baza talentului și a potențialului artistic.  Începând din februarie 2019, bursierii și participanții vor beneficia de un program complex pentru dezvoltarea lor artistică, care include sesiuni de mentorat, masterclass-uri și workshop-uri ghidate de personalități de cultură, dar și promovarea operei lor prin participarea la concerte, expoziții și diverse evenimente.

Bursele Tinere Talente sunt adresate tinerilor artiști care provin din familii fără posibilități materiale și sunt înscriși la licee și universități de stat cu profil de muzică sau arte vizuale. Bursele au valoarea de până la 2000 Eur, se acordă pe perioada unui an calendaristic și permit tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate.

Academia Tinere Talente este o nouă formă de educație non-formală pentru muzicienii și artiști vizuali care vor să beneficieze de oportunitățile programului contracost. Academia se adresează participanților care dispun de mijloace financiare pentru dezvoltare artistică și le oferă acestora accesarea a două componente: cea educațională, prin programul de mentorat, masterclass-uri și workshop-uri, precum și componenta de promovare, prin evenimentele programului Tinere Talente.

Tinere Talente este recunoscut ca Cel mai bun program de artă și cultură la Gala Societății Civile și apreciat de specialiști ca un program care asigură viitorul cultural al României. Pentru mulți tineri talentați programul a reprezentat o treaptă esențială în evoluția lor, un salt spre o performanță pe care le-ar fi fost aproape imposibil să o atingă fără sprijinul unor specialiști. Cele 300 de burse oferite timp de 10 ani au reprezentat o rampă de lansare pentru artiști care astăzi sunt valoroși ambasadori culturali ai țării.

Parteneri și sponsori: BRD Groupe Société Générale, Kaufland România și sponsorilor Groupe Renault, SofMedica, Kultho, Deutek, Negro România, Intermedicas, Residence Hotels, Hotel Siqua, Star Storage, Film Experience.

www.fpmr.rowww.tineretalente.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.