Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația PACT selectează un facilitator comunitar pentru județul Gorj

0

Fundația PACT selectează un facilitator comunitar care își va desfășura activitatea în localitățile Polovragi și Baia de Fier, din județul Gorj, în cadrul proiectului “zefiR – Împreună pentru puterea de acțiune: Fondul pentru incluziunea romilor și altor grupuri dezavantajate”

Sursa: aici.

PACT Sigla 2012

Proiectul este implementat de un consorțiu format din 7 parteneri: Terre des Hommes – coordonator consorțiu, Agenția Împreună, Fundația PACT, Fundația Pestalozzi și Amare Rromentza – parteneri principali, Habitat pentru Umanitate România și Sastipen – parteneri asociați.

zefiR se derulează pe o perioada de 3 ani în județele Olt, Dolj, Gorj și urmărește să contribuie la incluziunea socială a populației rome și altor grupuri dezavantajate, cu accent pe incluziunea copiilor și femeilor.

Căutăm un coleg/ă cu o experiență demonstrată de minim 1 an în activități de facilitare comunitară sau lucru participativ cu grupuri de cetățeni din comunități dezavantajate, în special cele de romi și în mediul rural.

Așteptăm CV-ul dvs. și o scrisoare de motivație la adresa: radu@fundatiapact.ro, până la data de 30 iulie 2014. Scrisoarea de motivație trebuie să conțină și răspunsul la întrebările:

1. Care credeți că ar putea fi cele mai puternice sau frecvent întâlnite trei motivații personale ale unui localnic dintr-un cartier de oraș sau dintr-un sat al unei comune de a se implica în acțiuni în beneficiul comunității din care face parte? Dați un exemplu concret de modalitate prin care ați putea, ca facilitator, să stimulați membrii unei comunități să se implice într-un proces de durată, fără beneficii imediate.

2. Descrieți pe scurt (nu mai mult de 1/2 pagină), o experiența personală de lucru cu un grup (de cetățeni, de tineri, de persoane vulnerabile etc.). Detaliați contextul, explicati ce obiective ați avut, ce abordare / ce metode de lucru ați folosit, care au fost rezultatele, ce ați face altfel.

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.