Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația PACT nu este partid politic!

0

Am aflat, la inceputul acestui an, ca se pregateste infiintarea unui nou partid politic, numit PACT (Platforma Actiunea Civica a Tinerilor). I-am contactat pe initiatori, pentru a le aduce la cunostinta existenta noastra, in incercarea de a-i convinge ca aceasta suprapunere de nume ar fi una nefericita intrucat poate afecta activitatea si misiunea Fundatiei PACT. Confuzia intre Fundatia PACT, neafiliata politic, si acest partid ar putea pune in pericol reputatia si interventiile organizatiei noastre si creeaza, prin asocierea cu interese electorale sau partizane, un risc major de a pierde increderea pe care noi si oamenii cu care lucram am cladit-o in acesti 10 ani. In ciuda bunei credinte cu care am abordat situatia, demersurile noastre initiale fata de fondatorii noului partid nu au avut, din pacate, succes.

Fundatia PACT este activa din 2006 in domeniul dezvoltarii comunitare in 19 judete din sudul Romaniei, din regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia si Sud-Est. Credem in potentialul fiecarei comunitati si in rolul si capacitatea membrilor ei de a fi activi, a participa si a se implica in viata comunitatii pentru a-si construi un viitor mai bun – pentru ei si semenii lor.

In cei 10 ani de activitate pana in prezent, echipa Fundatiei PACT a lucrat in peste 150 de comunitati din aceste regiuni, a acordat peste 200.000 euro finantari pentru comunitati locale si a investit peste 350.000 euro in servicii de consultanta, instruire si facilitare pentru a creste capacitatea organizatiilor comunitare locale de a produce schimbari vizibile in comunitatea lor.

Conform statutului sau, Fundatia PACT este o organizatie neguvernamentala si non-profit, persoana juridica romana, de drept privat, apolitica si independenta, infiintata in conformitate cu Ordonanta Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, aprobata prin Legea nr. 246/2005. Desi sustinem pluralismul politic si participarea publica, prin misiunea noastra sprijinim numai demersurile nepartizane si neafilitate politic. Nu am fost, nu suntem si nici nu vom fi vreodata legati sau influentati, in niciun fel, de nicio structura politica, de orice natura.

Aducem aceste clarificari intrucat numele PACT nu reprezinta numai cei 10 ani de activitate a organizatiei, ci peste 150 de povesti de implicare si schimbare generate de oameni cu initiativa, 800 de membri ai organizatiilor comunitare care s-au implicat voluntar si 14.000 de beneficiari directi ai proiectelor comunitare implementate de aceste organizatii. Credem ca transparenta si corectitudinea sunt fundamentale pentru a construi o societate sanatoasa si vom continua sa lucram in acelasi spirit in sudul tarii, alaturi de oameni care impartasesc aceleasi valori ca si noi.

PACT Sigla 2012

Pentru mai multe detalii despre activitatea Fundatiei, puteti vizita www.fundatiapact.ro si va invitam sa cititi cel mai recent raport al nostru de activitate.

Vom face toate demersurile legale posibile pentru a ne pastra reputatia pe care am castigat-o in toti acesti ani. Va multumim pentru increderea acordata!

Echipa PACT

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.