Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația PACT a lansat Campania #romaniaseschimba

0

Fundația PACT a lansat Campania #romaniaseschimba. Ce înseamnă acest lucru pentru voi și cum se schimbă?

Numele #romaniaseschimba a apărut în cadrul evenimentului 8 hours after work, la care o parte din echipa PACT a participat. Specialiști din diferite domenii au venit să rezolve voluntar un brief, iar noi am lucrat cu o echipa de bloggeri și specialiști în comunicare.

10388118_539213852856526_1222213459273777958_n

Povestindu-le celor șase (Adrian Ciubotaru, Andrei Chirtoc, Claudiu Constantin, Cristina Iftemi, Radu Volo,Viorel Mihăilă) despre fundație, oameni și modul în care susținem oameni cu inițiativă să facă lucrurile pe care și le doresc în comunitate pentru a lăsa lucruri mai bune în urmă, au zis că este un motiv bun de a le povesti celor care nu știu ce face PACT despre oamenii care se schimbă în România, .

Toată echipa fundației lucrează cu multă pasiune pentru că vedem oameni care schimbă comunitățile în care trăiesc, pentru că au inițiativă și decid singuri cum vor să arate comunitatea din care fac parte. De la ei ne luăm energia și credem că mai mulți oameni ar trebui să știe despre această României promovată mai mult în grupuri închise, ne spune Ruxandra de la Fundatia PACT.

De ce se schimbă România doar în sudul țării?

Facaeni-68942_172x172

România se schimbă în toate regiunile. Sunt foarte multe lucruri frumoase care se dezvoltă și foarte multe inițiative care se întâmplă în toată țara. Pentru noi, România se schimbă în sudul țării pentru că de aproape 8 ani lucrăm în această regiune și mai sunt multe de rezolvat. În sud, ONG-urile nu prea sunt prezente în comunități mici, iar cum noi facem dezvoltare comunitară prin înființarea de organizații comunitare, acest lucru este un cadru perfect de desfășurare. Sudul are un alt spirit, este un fel de Cenușăreasă. De exemplu, în Ardeal oamenii sunt mai uniți, se mobilizează mai repede, Moldova este preferată de turiști. La o primă vedere, sudul,  nu pare să ofere atât de multe lucruri.

În plus, pentru noi este important ca organizațile cu care lucrăm să aibă contact unele cu altele și atunci proximitatea geografică contează.

Cum se va desfășura campania?

În primă fază, #romaniaseschimba va fi o campanie axată pe materiale video, strânse din comunități. Le vom posta pe site-ul nostru și vom încerca să inspirăm cât mai mulți oameni să le preia și să le dea mai departe,

Sunt povești cu persoane care produc schimbare la ei în comunitate, cu nevoi și cu bucurii pentru că nu le este ușor. Vrem să îi aducem pe ei în față pentru că ei sunt cei care fac toate aceste lucruri posibile și ne inspiră și pe noi în fiecare zi. De asta, ne dorim să fie cât mai mulți oameni care să le cunoască povestea și să vadă ca #Romaniaseschimba cu fiecare comunitate.

Campania începe în comuna Făcăeni (Ialomița), cu povestea meșterului Ghionea, a lui Nea Petrică și a domnului învățător Popa, oamenii cu inițiativă din spatele cooperativei Înfrățirea Împlet. Pas cu pas, în fiecare lună vom povesti despre o altă comunitate și oamenii cu inițiativă de care o construiesc.

fundatiapact.ro/romaniaseschimba-in-facaeni

facaieni

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.