Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Orange anunță câștigătorii programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet” ediția 2014

0

Fundația Orange România a desemnat câștigătorii programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet” ediția 2014.

Cu un buget total în valoare de 357.724 de euro, fondul „Lumea prin culoare și sunet” oferă proiectelor câștigătoare ale ediției 2014 finanțări de până la 50.000 de euro.

fundatia orange

Proiectele câștigătoare vizează teme precum detectarea și tratamentul precoce al deficiențelor de auz, integrarea persoanelor cu deficiențe de auz și/sau de văz în comunitate, prin facilitarea accesului la educație, cultură și sănătate.

Câștigătorii au fost aleși de către Consiliul Director al Fundației Orange în urma unui proces de selecție realizat pe baza următoarelor criterii de evaluare: caracterul inovator, componenta digitală, relevanța și coerența proiectului, durabilitatea (rezultate concrete și sustenabilitate), impactul (număr de beneficiari), contribuția (financiară sau în natură) din partea candidaților precum și experiența anterioară de lucru a aplicantului.

Astfel, anul acesta au fost desemnați nouă câștigători ai programului „Lumea prin culoare și sunet”: Organizația Salvați Copiii, Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro, Muzeul Național de Artă al României, Asociația Junior Achievement România, Asociația Audiosofia, Fundația Sense Internațional, Liceul Special Moldova Târgu Frumos, Asociația Young Goldfish, Asociația pentru Dezvoltare Urbană.

„Câștigătorii din acest an sunt organizații solide ce vor implementa proiecte complexe și inovatoare care vor veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități de auz sau de văz. Suntem încrezători că proiectele selectate prin programul de finanțare al Fundației Orange vor aduce o contribuție importantă la îmbunătățirea vieții acestor persoane, ajutându-le să se integreze în societate.”, a declarat Dana Deac, Președintele Consiliului Director al Fundației Orange.

Consiliul Director al Fundației Orange este format din: Dana Deac, Cristiana Stoica, Mary-Lisa Durban, Gérard de Maupeou, Ionuț Sibian, Mirela Bosoi, Veronica Dogaru.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange România este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Împreună cu instituţii şi organizaţii non-guvernamentale specializate, Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de educaţie, cultură, sănătate şi integrare socială în beneficiul  persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro

Scurtă descriere a organizațiilor și proiectelor câștigătoare – ediția 2014:

Organizația Salvați Copiii cu proiectul „E-sight”. Scopul proiectului îl reprezintă facilitarea integrării în societate a copiilor cu deficiențe de vedere, prin implicarea acestora în activități menite să îi educe în folosirea tehnologiei, să le dezvolte creativitatea și să le crească încrederea de sine. (223.400 lei)

Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro, cu proiectul „Atinge. Ascultă. Cunoaște”. Proiectul are ca scop crearea unei aplicații pentru mobil care va transmite știri și informații în format audio, dedicate persoanelor cu deficiențe de vedere. (224.970 lei)

Muzeul Național de Artă al României cu proiectul „ART Mobile”. Proiectul urmărește îmbunătățirea accesului persoanelor cu deficiențe de auz și/sau de văz la informația culturală, oferind prin intermediul website-ului muzeului acces adaptat la un tur interactiv al colecțiilor de artă, prototipuri tactile și aplicații mobile. (224.550 lei)

Asociația Junior Achievement România cu proiectul „Vreau să știu”. Proiectul urmărește introducerea de cursuri de orientare profesională în 7 licee speciale pentru tineri cu deficiențe de auz, menite să faciliteze accesul acestora la o paletă mai largă de profesii. (133.000 lei)

Asociația Audiosofia cu proiectul „Baby hearing”, care urmărește reducerea numărului de copii afectați de lipsa auzului, prin crearea unui cabinet de screening auditiv neonatologic în cadrul a cinci spitale din România, în vederea diagnosticării și intervenției medicale timpurii. (189.840 lei)

Fundația Sense Internațional cu proiectul „Sens pentru viață”. Proiectul își propune crearea a două centre vocaționale în Arad și Timisoara și crearea unei rețele naționale (ce include centrele existente în București, Galați și Iasi) de servicii de consiliere și orientare vocațională pentru tinerii cu deficiențe de auz și/sau de văz, în scopul facilitării incluziunii lor profesionale. (226.296 lei)

Liceul Special Moldova Târgu Frumos cu proiectul „Culori dincolo de umbre”. Scopul proiectului îl reprezintă crearea unei camere multisenzoriale în care se va utiliza stimularea multisenzorială ca parte a terapiilor efectuate elevilor cu deficiențe de văz sau deficiențe asociate, pentru a crește ritmul de recuperare. (95.519 lei )

Asociația Young Goldfish cu proiectul „Călătorie în lumea mea”. Proiectul își propune creșterea abilităților de comunicare și relaționare și stimularea încrederii de sine a tinerilor cu deficiențe de vedere, care vor participa la diferite activități creative împreună cu tineri cu o dezvoltare normală. (225.000 lei)

Asociația pentru Dezvoltare Urbană cu proiectul „Pas de elefant”. În cadrul proiectului vor fi create programe software care vor transforma grafice și formule din fizică sau chimie în documente audio necesare elevilor cu deficiențe de vedere. (67.185 lei)

Proiectele vor fi implementate în perioada mai 2014 – iulie 2015.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.