Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Olimpică Română relansează programul “Împreună pentru sportivii României”

0

Fundația Olimpică Română relansează programul “Împreună pentru sportivii României”.
UniCredit Țiriac Bank este alături de sportivii români.

București, 11 Decembrie 2014 – Fundația Olimpică Română relansează, în decembrie 2014, programul “Împreună pentru sportivii României”, prin care și-a propus să ofere sprijin concret unui număr cât mai mare de cazuri sociale din rândul sportivilor. Primele 10 cazuri au fost deja selectate și vor primi, timp de un an, o pensie socială lunară în valoare de 300 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru procurarea de medicamente și alte obiecte medicale de uz frecvent.

“Ne inspiră devotamentul și puterea de muncă a sportivilor de performanță. Considerăm că fiecare dintre noi are de învățat din implicarea și sacrificiul lor. Ne bucurăm să îi putem sprijini atât la bine, cât și la greu, demonstrând încă o dată că ne luăm foarte în serios misiunea de a fi o parte activă a comunității în care trăim”, a declarat Anca Nuță, director Identitate & Comunicare UniCredit Țiriac Bank.

Fundatia Olimpica Romana

Pentru a identifica primii beneficiari ai programului “Împreună pentru sportivii României”, Fundația Olimpică Română a lansat un apel către federațiile sportive. Criteriile de selecție au fost următoarele: beneficiarii să fi activat în domeniul sportului de performanță sau de masă, ca sportivi sau parte din staff-ul tehnic sau administrativ, să fie persoane cu probleme de sănătate și cu un venit insuficient raportat la cheltuielile medicale necesare.

Primii 10 beneficiari selectați provin din următoarele sporturi: tenis de masă, handbal, rugby, gimnastică și scrimă, iar George Baltă este unul dintre ei. Chiar dacă, la doar 20 de ani, a rămas paralizat de la piept în jos în urma unui meci de rugby, George Baltă este un adevărat campion.

“Pe 11 martie 2014 s-au împlinit 8 ani de când viața mea s-a schimbat, 8 ani în care nu sunt sigur dacă am luptat să mă recuperez, dar sunt sigur că am luptat să trăiesc. Paralizia nu înseamnă doar imposibilitatea de a te mișca. Paralizia înseamnă afectarea tuturor organelor, de la inimă până la piele. Înseamnă costuri care, pe mulți aflați într-o astfel de situație, îi depășesc și mă repet, nu pentru a se recupera, ci pentru a supraviețui. Așa că le mulțumesc tuturor celor care îmi sunt alături”, a declarat George Baltă.

“Sportul de performanță implică și foarte multe riscuri, motiv pentru care există numeroase cazuri de sportivi accidentați, persoane care, deși s-au dedicat total sportului, ajung în situația de a renunța la tot, fără a avea veniturile necesare să ducă o viață decentă. În plus, există sportivi cu performanțe deosebite de-a lungul carierei, care, ajungând la o vârstă înaintată, întâmpină mai multe probleme, atăt de sănătate, cât și financiare. Prin programul “Împreună pentru sportivii României” vrem să oferim un sprijin real celor aflați în fața unor noi provocări de viață și sperăm să avem cât mai mulți parteneri alături pentru a susține acest proiect. Mulțumim UniCredit Țiriac Bank pentru implicare și tuturor donatorilor individuali care au crezut în această cauză”, a declarat Andreea Răducan, Președintele Fundației Olimpice Române.

Andreea Raducan, Presedinte Fundatia Olimpica Romana

Tot în această perioadă, Fundația Olimpică Română organizează, în mod tradițional, un eveniment dedicat foștilor sportivi și antrenori. Cu aceasta ocazie, fundația vrea să le ofere unor oameni deosebiți, ajunși la o vârstă înaintată și cu posibilități materiale modeste, șansa de a se reîntâlni cu buni prieteni și de a rememora momentele de glorie. Evenimentul, aflat la cea de-a 12-a ediție, va avea loc pe 17 decembrie și se va realiza cu sprijinul Valeriei van Groningen, Vicepreședintele Fundației Olimpice Române.
***
Fundația Olimpică Română este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care susține dezvoltarea tinerilor sportivi, promovează sportul și principiile unei vieți sănătoase și oferă sprijin sportivilor români aflați în situații deosebite de viață.  Spiritul și valorile olimpice reprezintă fundamentul Fundației Olimpice Române. Principalele valori care ghidează fundația, atât în proiectele desfășurate, cât și prin partenerii cu care colaborează sunt respectul, excelența și prietenia.

UniCredit Țiriac Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Țiriac Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru cei aproximativ 580.000 de clienți activi, prin intermediul a 184 sucursale. Banca își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul UniCredit este prezent pe piața din România prin intermediul următoarelor companii: UniCredit Țiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, Unicredit Leasing Fleet Management, Unicredit Leasing România, Allib ROM, Debo Leasing, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.