Fundatia Olimpica Romana lanseaza “Bursele de performanta Allianz – Tiriac”

0

Lipsa posibilitatilor financiare reprezinta unul dintre principalele motive care determina nepracticarea unui sport de performanta de catre cei mici, se arata intr-un studiu al Institutului National de Statistica[1]. In acest context, Fundatia Olimpica Romana lanseaza ”Bursele de performanta Allianz – Tiriac”, un proiect menit sa vina in sprijinul tinerilor sportivi care au obtinut rezultate deosebite si au nevoie de sprijin financiar pentru a-si urma visul.

Copiii sunt mai mult sustinuti de parinti pana ajung la loturile mari, unde sunt ajutati de federatii, de Comitetul Olimpic. Pana acolo au mult de tras. Daca sunt sprijiniti in felul in care o face Fundatia Olimpica Romana, atunci acest lucru ii ambitioneaza mai mult sa mearga mai departe, sa treaca peste obstacole si sa ajunga acolo unde isi doresc”, a declarat Alina Dumitru, campioana olimpica la judo.

Paisprezece tineri sportivi au fost selectati, cu sprijinul federatiilor sportive, pentru a beneficia, timp de un an, de o bursa lunara in valoare de 300 de Lei. Sporturile practicate de tinerii bursieri sunt: gimnastica artistica, tenis, lupte, judo, scrima, natatie, patinaj artistic si dans sportiv.

Antonia Duta, gimnastica

„Am dorit sa ne implicam in acest parteneriat alaturi de Fundatia Olimpica Romana din dorinta de a sprijini pregatirea si, de ce nu, chiar viitorul unor copii care obtin performante reale, prin munca sustinuta. Prin intermediul Burselor de performanta Allianz-Tiriac reusim sa imbinam responsabilitatea fata de societatea in care ne desfasuram activitatea cu promovarea performantelor reale, doua valori importante pentru Allianz-Tiriac. Este vorba despre o responsabilitate pe care noi ne-am asumat-o pe termen lung, in directia sustinerii copiilor pe care ne dorim sa ii vedem in viitor pe cele mai inalte trepte ale podiumurilor de premiere”, explica Remi Vrignaud, CEO Allianz-Tiriac Asigurari.

Tinerii selectati au un palmares bogat, castigand mai multe medalii de-a lungul activitatii sportive. Cristina Zoltan este dubla vicecampioana mondiala la lupte libere, la categoria cadeti si isi doreste ca in urmatorii ani sa castige cat mai multe medalii. David Odovanca, desi are doar 8 ani, este campion national la patinaj, la categoria copii. El isi imparte timpul intre cele doua mari pasiuni ale sale: patinajul si pianul. “Vreau sa fiu campion si la patinaj si la pian, dar pentru asta trebuie sa ma antrenez foarte mult si sa cant la pian foarte mult”, a povestit David. Antonia Duta s-a calificat pe locul I la Campionatele Nationale de gimnastica si a luat locul I la paralele si sarituri, locul al II-lea la individual compus si locul al III-lea la sol. Antonia isi doreste sa le calce pe urme marilor gimnaste ale Romaniei si sa devina campioana olimpica.

Tinerii care vor beneficia de ”Bursele de performanta Allianz – Tiriac” provin atat din Bucuresti, cat si din alte orase ale tarii.

Posibilitatile financiare nu ar trebui sa stea in calea performantei unor copii talentati si muncitori. Insa realitatea ma contrazice, asa ca prin acest proiect am vrut sa oferim un ajutor concret si sa tragem un semnal de alarma cu privire la viitorul tinerilor nostri sportivi, care trebuie, nu doar apreciati atunci cand obtin rezultate frumoase, ci si sustinuti”, a declarat Andreea Raducan, presedintele Fundatiei Olimpice Romane.

Andreea Raducan, David Odovanca si Luiza Ilie1

Cei 14 bursieri selectati sunt:  Antonia Duta si Daniela Trica (gimanstica artistica), Alexandra Petric si Radu Papoe (tenis), Daniela Fulga si Cristina Zoltan (lupte), Lorena Zhuang si Maria Petre (judo), Cerasela Dragan (scrima), Daniel Martin si Lucia Giurca (natatie), David Odovanca si Luiza Ilie (patinaj artistic), precum si Maria Mihalache (dans sportiv).

[1] Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie, ”Romanii si Sportul”, 10 iunie 2014,  http://www.ires.com.ro/articol/266/romanii-si-sportul;

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.