Fundația MTV US „Staying Alive Foundation” finanțează pentru prima dată o asociație din România

0

Fundația MTV US „Staying Alive Foundation” finanțează pentru prima dată o asociație din România

Asociația Semper Musica anunță câștigarea finanțării pentru proiectul Doar EU și ATÂT!, primul proiect din România sprijinit de Fundația MTV US Staying Alive Foundation.

mtv staying aliveProiectul Doar EU și ATÂT! este adresat liceenilor din șase licee din următoarele orașe: Alexandria, Călărași, Curtea de Argeș, Giurgiu, Târgu Bujor și Tecuci și are în vedere organizarea de sesiuni despre subiecte încă tabu în România precum sex, sexualitate, contracepție, infecția cu HIV și SIDA sau bolile cu transmitere sexuală. În același timp, proiectul aduce în discuția cu elevii situația persoanelor care trăiesc cu HIV și SIDA din perspectiva nivelului de discriminare pe care acestea îl simt în exercitarea de drepturi sau accesarea de servicii medicale, educative și sociale.

Pe lângă aceste sesiuni, liceenii vor beneficia și de o platformă online care va include informații despre infecția cu HIV, dar și răspunsuri la întrebările pe care aceștia le au și pentru care nu găsesc suport în familie sau în cercurile de prieteni. De asemenea, platforma web va include și un serviciu de consiliere online pentru adolescenți în cadrul căruia un consilier în sănătate va răspunde întrebărilor tinerilor cu privire la subiectele menționate mai sus.

Alexandru Gheorghiu, Președintele Asociației Semper Musica:

“Subiectele pe care acest proiect le aduce în discuția cu liceenii sunt încă tabu, mai ales în orașele mici precum cele incluse în acest proiect. Mai mult decât atât, cu toții am trecut prin adolescență și știm cât ne era de greu să vorbim cu părinții sau prietenii despre subiecte precum începerea vieții sexuale, folosirea prezervativului, bolile cu transmitere sexuală sau să găsim răspunsuri la întrebările care vin odată cu vârsta. În situația în care, conform datelor Centrului european pentru prevenirea și controlul bolilor și Organizația Mondială a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa, numărul cazurilor de infecție HIV a crescut cu 8% în Europa, în 2012 față de 2011, proiectul <Doar EU și ATÂT!> este cu atât mai mult justificat. În România, trăiesc în prezent 11.581 de persoane infectate cu HIV, dintre care jumătate sunt tineri cu vârste de până în 24 de ani. Aducând în discuție aceste subiecte sperăm să îi ajutăm pe tineri să ia cele mai bune decizii atunci când se hotărăsc să își înceapă viața sexuală și să prevenim noi cazuri de infecții cu HIV.”

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează