Fundația MTV US „Staying Alive Foundation” finanțează pentru prima dată o asociație din România

0

Fundația MTV US „Staying Alive Foundation” finanțează pentru prima dată o asociație din România

Asociația Semper Musica anunță câștigarea finanțării pentru proiectul Doar EU și ATÂT!, primul proiect din România sprijinit de Fundația MTV US Staying Alive Foundation.

mtv staying aliveProiectul Doar EU și ATÂT! este adresat liceenilor din șase licee din următoarele orașe: Alexandria, Călărași, Curtea de Argeș, Giurgiu, Târgu Bujor și Tecuci și are în vedere organizarea de sesiuni despre subiecte încă tabu în România precum sex, sexualitate, contracepție, infecția cu HIV și SIDA sau bolile cu transmitere sexuală. În același timp, proiectul aduce în discuția cu elevii situația persoanelor care trăiesc cu HIV și SIDA din perspectiva nivelului de discriminare pe care acestea îl simt în exercitarea de drepturi sau accesarea de servicii medicale, educative și sociale.

Pe lângă aceste sesiuni, liceenii vor beneficia și de o platformă online care va include informații despre infecția cu HIV, dar și răspunsuri la întrebările pe care aceștia le au și pentru care nu găsesc suport în familie sau în cercurile de prieteni. De asemenea, platforma web va include și un serviciu de consiliere online pentru adolescenți în cadrul căruia un consilier în sănătate va răspunde întrebărilor tinerilor cu privire la subiectele menționate mai sus.

Alexandru Gheorghiu, Președintele Asociației Semper Musica:

“Subiectele pe care acest proiect le aduce în discuția cu liceenii sunt încă tabu, mai ales în orașele mici precum cele incluse în acest proiect. Mai mult decât atât, cu toții am trecut prin adolescență și știm cât ne era de greu să vorbim cu părinții sau prietenii despre subiecte precum începerea vieții sexuale, folosirea prezervativului, bolile cu transmitere sexuală sau să găsim răspunsuri la întrebările care vin odată cu vârsta. În situația în care, conform datelor Centrului european pentru prevenirea și controlul bolilor și Organizația Mondială a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa, numărul cazurilor de infecție HIV a crescut cu 8% în Europa, în 2012 față de 2011, proiectul <Doar EU și ATÂT!> este cu atât mai mult justificat. În România, trăiesc în prezent 11.581 de persoane infectate cu HIV, dintre care jumătate sunt tineri cu vârste de până în 24 de ani. Aducând în discuție aceste subiecte sperăm să îi ajutăm pe tineri să ia cele mai bune decizii atunci când se hotărăsc să își înceapă viața sexuală și să prevenim noi cazuri de infecții cu HIV.”

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.