Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația MetLife și Metropolitan Life susțin a șasea ediție a programului Life Changer în România

0
  • Life Changer este un program educațional implementat de Junior Achievement (JA) România, care are ca scop incluziunea financiară a tinerilor.

  • Peste 5.000 de elevi vor participa la activitățile de educație antreprenorială și financiară ale JA România.

  • Voluntarii Metropolitan Life vor coordona activități la clasă și de mentorat, ajutând elevii să aibă o experiență antreprenorială reală.

Fundația MetLife și Metropolitan Life susțin, pentru al șaselea an consecutiv, derularea programului Life Changer, implementat de Junior Achievement (JA) România. Programul reprezintă o inițiativă a Fundației MetLife și a Junior Achievement, fiind implementat în 15 țări pentru incluziunea financiară a tinerilor prin dezvoltarea abilităților economico-financiare, antreprenoriale și facilitarea accesului pe piața muncii.

Până în iunie 2020, peste 5.000 de elevi români de gimnaziu și liceu vor participa la activități educaționale formale practice, desfășurate la clasă, și la activități educaționale non-formale, precum webinarii și sesiuni de mentorat, menite să dezvolte abilitățile antreprenoriale și de administrare a resurselor de care aceștia au nevoie pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar: creativitatea, spiritul de echipă, perseverența, încrederea de sine, spiritul de inițiativă, responsabilitatea, asumarea riscurilor, înțelegerea și administrarea resurselor.

Fac voluntariat de trei ani în acest program și de fiecare dată mă încarc cu energie pozitivă de la tinerii cu care mă întâlnesc. Sunt plăcut surprinsă să descopăr că, pe zi ce trece, tinerii sunt mai receptivi și au din ce în ce mai multe cunoștințe despre finanțe și antreprenoriat“, a declarat unul dintre voluntarii Metropolitan Life implicați în program.

Activitățile din program vor fi coordonate de profesori și voluntari Metropolitan Life. Acestea se vor desfășura la clasă și prin intermediul unor sesiuni de mentorat, fiind dedicate liceenilor cu inițiative antreprenoriale dezvoltate în cadrul competiției Company of the Year – cel mai mare eveniment european adresat companiilor pilot sau start-up-urilor formate de elevi și studenți care dezvoltă concepte de business și le testează pe piață.

La ediția anterioară a programului au participat peste 3.800 de elevi din 102 de localități, 65% dintre acestea fiind de tip rural sau mic-urban.

Acest program m-a ajutat să fiu mai atent la modul în care îmi gestionez veniturile sau timpul și să încep să îmi regândesc viitorul ținând cont de acestea. Voi fi mult mai selectiv și mai organizat în ceea ce privește economiile și modul în care îmi administrez banii. Am învățat din experiențe concrete și jocuri interactive“, a spus unul dintre elevii participanți.

Despre Metropolitan Life

Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume și filială a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife are operațiuni deschise în aproape 50 de țări și deține poziții de conducere în piețe din Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are 20 de ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Două milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Web: www.metlife.com, www.metropolitanlife.ro.

Despre Fundația MetLife

Fundația MetLife a fost înființată în anul 1976 pentru a continua tradiția MetLife privind finanțarea companiilor și implicarea în comunitate. De la înființare până la sfârșitul lui 2017, Fundația MetLife a oferit granturi în valoare de peste 783 milioane USD și a investit peste 70 milioane USD în programe dezvoltate cu organizații care adresează probleme ce au un impact pozitiv în comunitățile lor. În 2013, Fundația a alocat 200 milioane USD pentru incluziune financiară, iar activitatea desfășurată până în prezent a ajuns la peste 3,5 milioane de oameni cu venituri reduse din 42 de țări.

Web: www.metlife.org.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing” și „project based” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement celebrează 100 de ani de existență. Mai multe informații pe: www.jaromania.org.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.