Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Leaders la Săptămâna Altfel

0

Fundația Leaders la Săptămâna Altfel –  30 de elevi propun o nouă metodă de învățare, bazată pe exerciții practice și interacțiune

Elevii devin la rândul lor profesori și modele pentru comunitățile din care fac parte

 30 de elevi, din peste 15 județe din țară, absolvenți ai programului național Leadership Autentic – dezvoltat de Fundația LEADERS cu susținerea Ministerului Educației Naționale, vor fi profesori pentru 500 de tineri. Astfel, aceștia își vor pune în aplicare aptitudinile de lider, coordonând peste 20 de proiecte în săptămâna intitulată „Să știi mai multe, să fii mai bun – Școala Altfel”.  Cei 30 de inițiatori ai proiectelor propun o metodă de învățare bazată pe exerciții practice și pe încurajarea interacțiunii cu profesorii în cadrul orelor de curs.

 2013-04-03-353

Printre proiectele pe care aceștia le vor dezvolta se numără de exemplu “Leadership Autentic Junior,” care are drept scop familiarizarea elevilor de gimnaziu cu privire la conceptele de leadership, realizarea unor exerciții de comunicare și conștientizarea importanței implicării în activități extrașcolare.

„Continuăm să susținem o altfel de dezvoltare personală și profesională a tinerilor, realizând programe de leadership care vin în completarea educației formale. Și anul acesta am optat să aducem 30 de elevi, ambasadori ai Leadership Autentic, cu aptitudini demonstrate de lider, la „Săptămâna Altfel”. Suntem încântați pentru că obsevăm un interes din ce în ce mai mare al elevilor, părinților acestora dar și al cadrelor didactice, pentru astfel de inițiative”, a declarat Adina Ghiță, Program Director Leadership Autentic.

“Pentru săptămâna „Școala Altfel” am propus proiectul „Liderul poți fi chiar tu!”. Acesta se va desfășura în 3 licee: Colegiul Național „ Gh. Roșca Codreanu”- Bârlad, Colegiul Național „Cuza Vodă”, Huși și Liceul Mihail Kogalniceanu – Vaslui. Abia aștept să împărtășesc tinerilor ceea ce am învățat în cadrul cursului Leadership Autentic. Consider că educația în materie de leadership îi ajută pe aceștia să își descopere potențialul și totodată să îl valorifice.” – a declarat Iustina Tătaru, Ambasador Leadership Autentic.

Orașele în care se vor desfășura proiectele sunt: București, Bacău, Bârlad județul Vaslui, Bolintin Vale județul Giurgiu, Câmpina, Hârșova județul Constanța, Iași, Moinești județul Bacău, Moreni județul Dâmbovița, Ploiești, Urlați județul Prahova, Panciu județul Vrancea, Buzău, Bustuchin  județul Gorj, Ianca județul Brăila, Motru județul Gorj, Pitești, Ploiești și Sibiu. Lista întreagă a proiectelor poate fi găsită aici: http://www.leaders.ro/roproiecte-ale-ambasadorilor-leadership-autentic.

Leadership Autentic este un program dezvoltat de Fundația LEADERS având parteneri principali Petrom, BRD Groupe Societe Generale, Dedeman, Lafarge, Autonom Rent A Car și XEROX.

Pentru mai multe detalii accesați www.leadershipautentic.ro

Despre LEADERS:

Fundația LEADERS își propune să fie cea mai puternică sursă de idei și oameni valoroși din România. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să se dezvolte, indiferent de vârstă sau nivelul de experiență, sunt inovatoare ca metodologie și tematică, sunt flexibile, incluzând și module în interval de timp scurt și sesiuni de durată mai lungă. Printre cele mai importante inițiative ale Fundației LEADERS se numară Leadership Autentic, LEADERS School, LEADERS Education și LEADERS Academy.

www.leaders.ro

Facebook.com/FundatiaLeaders

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.