Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Friends For Friends lanseaza decla.ro, un tool online de asistenta fiscala pentru creativii care lucreaza fara carte de munca

0

Iubesti creativitatea? Declar-o!

Cei care lucreaza in industriile creative fara carte de munca (mai putin acei contribuabili platiti prin contract de drepturi de autor care au optat pentru impozit pe venit ca impozit final) trebuie sa isi programeze o interactiune obligatorie cu ANAF-ul pana pe 25 mai, pentru a depune Declaratia 200. Pentru cei care nu au reusit sa o faca inca si care considera ca acest proces este greoi, Fundatia Friends For Friends (FFFF.ro) a construit un tool online – decla.ro. Acesta le permite utilizatorilor sa completeze online declaratia, intr-un mod simplu si prietenos, ii conecteaza cu administratia financiara de care apartin si le explica in pasi simpli ce au de facut.

Vizual decla.ro

In acelasi timp, cei care vor sa sprijine industriile creative redirectionand 2% din impozit catre FFFF, sau care au in minte o alta organizatie non-profit pe care vor sa o sustina, o pot face pe decla.ro. Iar, daca isi imagineaza ca doua procente din taxele pe care le platesc nu au cum sa faca o diferenta, un calcul simplu operat pe platforma ii va contrazice: suma cu care pot contribui la dezvoltarea proiectelor sociale este de fapt una importanta. Media pe tara a potentialul de redirectionare a 2% din impozit a fost anul trecut de aproximativ 20 de euro. Este o investitie considerabila, pe care platitorii de taxe o pot face intr-un proiect social cu care rezoneaza, avand totodata un control asupra modului in care sunt cheltuite doua procente din taxele lor.

Declaratia 200 este doar unul dintre formularele fiscale pe care trebuie sa le depuna cei care lucreaza fara carte de munca si care isi iau asupra lor obligatia de a-si declara veniturile. Platforma decla.ro va continua sa sprijine profesionistii din industriile creative, pas cu pas, in interactiunea lor cu statul. Vor fi adaugate noi sectiuni, in concordanta cu calendarul fiscal si cu modificarile care se aduc legislatiei, pentru a le aminti utilizatorilor cand trebuie sa isi planifice o noua interactiune cu ANAF-ul.

Parteneri

Platforma decla.ro este un proiect FFFF.ro, comunicat cu ajutorul partenerului media IQads si dezvoltat de catre agentia Lucian&Partners.

#Despre Fundatia Friends For Friends 

Ne direcționam toate eforturile si energia sa sustinem creativitatea practica, dezvoltand proiecte si instrumente care sa ii ajute pe oameni sa isi descopere potentialul creativ. Printre proiectele FFFF: Creative Fitness Studio – gym de antrenare si dezvoltare a creativitatii prin exercitii si experiente creative de grup, Ateliere de Storytelling & Storywriting pentru companii/organizatii), Biblioteca FFFF – peste 1600 de carti utile profesionistilor implicati in industrii creative, Policlinica de Marketing si Comunicare pentru ONG-uri, proiectul In a Relationship dedicat preventiei violentei in cuplurile de liceeni si, nu in ultimul rand, Superscrieri (Premiile Superscrieri, cartea Superscrieri, Bursele Superscrieri pe domenii de interes social si Seminariile & Masterclass-ul Superscrieri).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.