Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația FAN Courier și Help Net extind proiectul ”Elev la liceu”. 40 de elevi din familii defavorizate vor primi burse de studiu la liceu.

0

Fundația FAN Courier, alături de rețeaua de farmacii Help Net, dublează numărul elevilor proveniți din familii defavorizate care primesc bursă pentru a-și continua studiile la liceu. Celor 20 de beneficiari ai programului ”Elev la liceu” lansat în 2018 li se vor adăuga, în anul școlar 2019-2020, alți 20 de copii din familii fără posibilități, declarați admiși la liceu după Evaluarea Națională. Proiectul ”Elev la liceu” își propune să ofere copiilor din familii defavorizate șanse egale la o carieră de succes în viață.

Sunt foarte mândră de elevii înscriși în programul lansat anul trecut împreună cu partenerii noștri Help Net. Cei 20 de elevi au încheiat anul școlar cu rezultate foarte bune, 85% dintre ei având după primul an de liceu cu media generală peste 9.00. Efortul și rezultatele obținute sunt o dovadă incontestabilă că beneficiind de ajutor direcționat în mod corect, copiii pot face performanță și își pot crește șansele pentru a fi liderii de mâine ai comunitățior din care provin. Pentru anul școlar care începe în toamnă, alți 20 de copii din familii cu probleme financiare vor intra în program, în aceleași condiții ca și anul trecut”, a declarat Magda Cristescu, director executiv al Fundației FAN Courier.

Programul Elev la liceu se va desfășura în mai multe etape, prima, cea de identificare a potențialilor beneficiari fiind deschisă începând de astăzi. Astfel, în perioada 1-18 iulie 2019, elevii care provin din mediul rural, au o situație socială care se încadrează în condițiile programului, au absolvit clasa VIII și vor să studieze la liceu, își pot depune candidatura pentru a intra în Programul ”Elev la liceu”.

Rezultatele excelente obținute de copiii incluși în programul Elev la liceu ne-au demonstrat încă o dată că responsabilitatea unei companii nu se limitează la obiectul său de activitate. Sănătatea și educația sunt principalele direcții prin care o societate poate progresa constant. Suntem convinși că elevii pe care îi susținem acum sunt liderii generației viitoare”, a declarat Florentina Grosu, CSR & Communication Manager, rețeaua Help Net.

Fișa de înscriere se găsește pe website-ul fundației www.fundatiafancourier.ro și se completează online. Aplicațiile vor fi analizate iar candidații declarați eligibili vor fi contactați telefonic pentru a-și depune și dosarele de înscriere în format fizic. Perioada de depunde a dosarelor se derulează între 19 și 31 iulie. Evaluarea dosarelor va avea loc în perioada 1-9 august iar rezultatele finale vor fi aduse la cunoștință candidaților telefonic sau pe email până la data de 10 august.

Programul de burse ”Elev la liceu” poate fi accesat de copiii care doresc să urmeze cursurile unui liceu dar nu au posibilități financiare, dacă întrunesc anumite condiții de eligibilitate. Astfel, elevii trebuie să fi avut în ultimii doi ani de gimnaziu (cls VII și cls VIII) media generală minim 7.00. Pentru a-și păstra bursa, elevii trebuie să aibă la final de semestru, respectiv de an, media generală minim7.00, să nu aibă nici o corigență, media 10 la purtare și nu mai mult de 20 de absențe nemotivate. Pentru a fi eligibili, elevii trebuie să facă dovada că venitul lunar pe membru de familie nu depășește 700 de lei.

Programul acoperă cheltuielile cu cazarea, mâncarea, transportul, haine, rechizitele și manualele necesare desfășurării activității optime de ”Elev la liceu” iar nivelul fiecărei burse diferențiază mai multe plafoane de performanță școlară. Sumele acordate ca burse vor fi folosite pentru a plăti direct furnizorilor cheltuielile, nu vor putea fi folosite de părinții acestora.

Foile matricole ale elevilor care au participat în primul an la program arată că 85% dintre ei au încheiat anul școlar cu media generală peste 9.00, iar restul cu media generală mai mare de 7.00.

Fără ajutorul financiar oferit de Fundația FAN Courier și farmaciile Help Net, mi-aș fi continuat studiile la liceul din comună cu profil tehnologic având ca specializări ”Fabricarea produselor din lemn” și ”Industrie textilă și pielărie. Aceste domenii cu siguranță nu m-ar fi pregătit pentru facultatea pe care vreau să o urmez, cea de medicină”, a spus la finalul anului școlar una dintre eleve.

Bursele, planificate pentru următorii 4 ani

Bursele oferite vor fi diferențiate în funcție de rezultatele obținute la învățătură de elevi după fiecare semestru școlar și vor acoperi rechizite, manuale, cheltuieli cu cazare și masa în internat sau cheltuielile cu transportul până acasă, articole vestimentare. Bursa va fi menținută pe parcursul celor 4 ani de învățământ dacă elevul obține rezultate bune și nu absentează de la cursuri. Cei care vor acumula mai mult de 20 de absențe nemotivate anual sau nu vor obține notă de trecere la toate materiile riscă să își piardă susținerea din semestrul imediat următor.

Mai multe informații găsiți în Regulamentul Programului ”Elev la liceu”, pe website-ul fundației www.fundatiafancourier.ro și pe pagina de facebook a fundației, www.facebook.com/fundatiafancourier/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.