Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Dori Slosberg cauta scoli din Romania pentru programe de twinning cu scoli din Florida, USA. Termen limita, 13 februarie 2012

0

Fundația Dori Slosberg România este o organizație non-guvernamentală ce are ca principal obiectiv promovarea siguranței rutiere și implicarea activă in compenentele majore de dezvoltare ale acestui sector. De asemenea, ne-am asumat rolul de a contribui la procesul educațional de prevenție și informare al tinerilor, prin dezvoltarea de parteneriate durabile cu instituțiile și organizațiile de pe plan national, in vederea diminuarii numarului de accidente si de victime pe sosea.


Biroul national din Romania a fost creat in septembrie 2011, avand activitatea structurata pe 3 piloni: Educatie/Informare/Preventie, Cooperare si Advocacy.

In cadrul pilonului de Cooperare, ne dorim sa oferim oportunitati de lucru intre actorii implicati in domeniul sigurantei rutiere din Romania si Florida, Districtul Scolar Broward County. In acest sens, suntem in cautarea unui numar de 5 scoli din tara (gimnaziu si/sau liceu) care sa se implice intr-un program de video-conferinte, avand ca tematica educatia rutiera pentru tineri si siguranta publica.

Pentru a participa in program, scolile trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

1. sa aiba posibilitatea logistica de a  sustine video-conferinte (laborator media cu videoproiector, PC, webcam si conexiune internet)

2. sa constituie un grup de lucru pentru calendarul de video-conferinte format dintr-un profesor coordonator vorbitor de limba engleza si un grup de 10-15 elevi, de asemenea vorbitori de limba engleza

3. sa fie interesati de domeniul sigurantei rutiere si de programele de educatie rutiera pentru tineri

Metodologia de lucru, precum si calendarul de activitati vor fi stabilite de comun acord de catre scolile participante in program, atat cele din Romania, cat si cele din Florida.

Pentru a obtine mai multe informatii despre Districtul Scolar Broward County, va rugam accesati link-ul urmator:

www.browardschools.com

Pentru a participa la program, scolile trebuie sa trimita in perioada 1-8 februarie o scrisoare de intentie de 1 pagina, in limba engleza, care sa contina urmatoarele informatii:

1. profilul scolii (tip scoala: gimnaziu si/sau liceu, localizare, numar de elevi, numar de profesori, scurt istoric)

2. experienta in programe de twinning si video-conferinte (daca exista)

3. motivatia de a participa la proiect

Scrisorile de intentie vor fi trimise in format pdf., pe adresa: contact@dorislosberg.ro.

Rezultatele selectiei vor fi anuntate in data de 13 februarie 2012.
Grupul de lucru ce va analiza scrisorile de intentie este format din:

Mark Quintana- Coordinator of School Improvement Broward County
Joy Veasy- Distance Learning Outreach Specialist
Alexandra Martin- Country Representative, Fundatia Dori Slosberg Romania

www.dorislosberg.ro

www.dorislosberg.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.