Fundatia Dori Slosberg cauta scoli din Romania pentru programe de twinning cu scoli din Florida, USA. Termen limita, 13 februarie 2012

0

Fundația Dori Slosberg România este o organizație non-guvernamentală ce are ca principal obiectiv promovarea siguranței rutiere și implicarea activă in compenentele majore de dezvoltare ale acestui sector. De asemenea, ne-am asumat rolul de a contribui la procesul educațional de prevenție și informare al tinerilor, prin dezvoltarea de parteneriate durabile cu instituțiile și organizațiile de pe plan national, in vederea diminuarii numarului de accidente si de victime pe sosea.


Biroul national din Romania a fost creat in septembrie 2011, avand activitatea structurata pe 3 piloni: Educatie/Informare/Preventie, Cooperare si Advocacy.

In cadrul pilonului de Cooperare, ne dorim sa oferim oportunitati de lucru intre actorii implicati in domeniul sigurantei rutiere din Romania si Florida, Districtul Scolar Broward County. In acest sens, suntem in cautarea unui numar de 5 scoli din tara (gimnaziu si/sau liceu) care sa se implice intr-un program de video-conferinte, avand ca tematica educatia rutiera pentru tineri si siguranta publica.

Pentru a participa in program, scolile trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

1. sa aiba posibilitatea logistica de a  sustine video-conferinte (laborator media cu videoproiector, PC, webcam si conexiune internet)

2. sa constituie un grup de lucru pentru calendarul de video-conferinte format dintr-un profesor coordonator vorbitor de limba engleza si un grup de 10-15 elevi, de asemenea vorbitori de limba engleza

3. sa fie interesati de domeniul sigurantei rutiere si de programele de educatie rutiera pentru tineri

Metodologia de lucru, precum si calendarul de activitati vor fi stabilite de comun acord de catre scolile participante in program, atat cele din Romania, cat si cele din Florida.

Pentru a obtine mai multe informatii despre Districtul Scolar Broward County, va rugam accesati link-ul urmator:

www.browardschools.com

Pentru a participa la program, scolile trebuie sa trimita in perioada 1-8 februarie o scrisoare de intentie de 1 pagina, in limba engleza, care sa contina urmatoarele informatii:

1. profilul scolii (tip scoala: gimnaziu si/sau liceu, localizare, numar de elevi, numar de profesori, scurt istoric)

2. experienta in programe de twinning si video-conferinte (daca exista)

3. motivatia de a participa la proiect

Scrisorile de intentie vor fi trimise in format pdf., pe adresa: contact@dorislosberg.ro.

Rezultatele selectiei vor fi anuntate in data de 13 februarie 2012.
Grupul de lucru ce va analiza scrisorile de intentie este format din:

Mark Quintana- Coordinator of School Improvement Broward County
Joy Veasy- Distance Learning Outreach Specialist
Alexandra Martin- Country Representative, Fundatia Dori Slosberg Romania

www.dorislosberg.ro

www.dorislosberg.org

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează