Fundatia Dezvoltarea Popoarelor sprijina somerii aflati in cautarea unui loc de munca

0

Fundația Dezvoltarea Popoarelor continuă implementarea proiectului Servicii integrate pentru promovarea ocuparii durabile in 5 regiuni din Romania.

Proiectul, care se desfasoara in perioada iulie 2010- iunie 2013, este cofinantat din Fondul Social European , Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 5, Promovarea masurilor active de ocupare, DMI 5.1. Dezvoltarea şi implementarea masurilor active de ocupare.

Proiectul urmareste atragerea si mentinerea pe piata muncii a persoanelor inactive, a somerilor si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, prin promovarea unor masuri active in domeniul ocuparii la nivelul a 5 regiuni din Romania.

Interventia isi propune sa atraga pe piata muncii 3.600 de oameni din mediul urban si rural. Acestia provin din  judetele Arad, Cluj, Dambovita, Olt, Gorj si Regiunea Bucuresti-Ilfov.

Prin furnizarea de servicii de informare, orientare si consiliere profesionala proiectul va contribui la informarea beneficiarilor cu privire la ocupatiile cerute pe piata muncii, oferindu-le asistenta pentru individualizarea traseului educational si de formare profesionala, consiliere pentru autocunoastere, pentru dezvoltarea resurselor personale, pentru construirea planului carierei, pentru cautarea unui loc de munca.

Fundatia Dezvoltarea Popoarelor sustine, de mai bine de 14 ani, persoanele aflate in situatie de risc social, oferindu-le oportunitati socio-educative si de integrare profesionala.

Mai multe informatii despre organizatie pot fi obtinute accesand site-ul www.fdpsr.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează