Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un cadou pentru Casa Soarelui: Fundația BricoDépôt a susținut lucrările de renovare pentru centrul de terapie Casa Soarelui al Asociației Help Autism

0

Pentru Asociația Help Autism, acest final de an a venit cu fapte bune la centrul de terapie Casa Soarelui. Cu ajutorul susținerii primite de la Fundația BricoDépôt, au fost realizate reparații importante la clădirea care găzduiește terapia pentru mai bine de 70 de copii diagnosticați cu autism.

Casa Soarelui este unul din cele 5 centre Help Autism, locul în care din 2012 fac terapie constant peste 70 de copii în fiecare săptămănă. De-a lungul anilor, au absolvit programele de terapie ABA peste 150 de copii cu minți aparte, iar cele 10 camere de terapie sunt tărâmul copilăriei lor, spațiul în care se produce învațarea, progresul și în care hrănim speranța familiilor care visează la un viitor independent pentru copiii și adolescenții lor.

Camerele de la ultimul etaj au devenit inutilizabile după ce o ploaie de weekend a scos la iveală probleme supărătoare legate de clădirea centrului, fiind descoperite deteriorări ale acoperișului prin care se infiltra apă în camerele de terapie. Astfel, 6 din cele 10 camere de terapie au fost sever afectate de intemperii, iar această situație a schimbat, inițial, programul de terapie al unora dintre micuții care erau înscriși la centru, precum și programul părinților care deja făceau eforturi deosebite pentru a asigura copiilor prezența constantă la ședințe de terapie.

Soluția salvatoare a venit de la Fundația BricoDépôt, al căror ajutor, în valoare de 27.000 de lei prin campania de finanțare „Casele bune schimbă vieți” și sponsorizare în produse în valoare de 3.000 de lei, a făcut posibile lucrările de renovare a clădirii. Apoi, a venit rândul echipei DGASPC sector 3, care a realizat lucrările de renovare.

Astfel, acoperișul a fost refăcut și este gata pentru iarna care ne bate la ușă, precum o haină nouă, călduroasă, primită cadou de clădirea primitoare a Casei Soareului.

Camerele de terapie au avut și ele parte de o surpriză frumoasă și creativă, fiind renovate și îmbunătățite cu mobilier nou și table de scris cu vopsea magnetică. Asociația Help Autism este bucuroasă că acest spațiu nou, amenajat cu sens și suflet, va reprezenta un loc în care copiii se vor simți bucuroși și în siguranță. Un spațiu unde pot învața și se pot recupera prin terapie, la cele mai înalte standarde.

Echipa de terapeuți și suport administrativ a centrului, precum și părinții copiilor au fost bucuroși să vadă și fațada recondiționată a clădirii, care a fost vopsită și reparată, pentru a exprima la exterior veselia și gândurile bune pe care le găzduiește în interior.

Impactul pozitiv al acestor realizări este atât emoțional, pentru copiii care vin la terapie și echipa care lucreză în acest centru, dar și funcțional, permițând unui număr mai mare de copii să participe la mai multe sesiuni de terapie săptămânale.

Despre Fundația BricoDépôt

Fundația BricoDépôt a fost înființată ȋn 2019, de către Brico Dépôt România, parte a Grupului Kingfisher, având drept obiectiv principal susținerea proiectelor de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit, a calităţii şi a siguranţei vieţii, ȋn comunități dezavantajate din Romȃnia.

Campania de finanțare „Casele bune schimbă vieţi” are ca misiune principală îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, a siguranţei şi a calităţii vieţii, ȋn comunități dezavantajate din Romȃnia.

Despre Asociația Help Autism

Ajunsă la 10 ani de la înființare, Asociația Help Autism este cea mai mare organizație din România care este dedicată acestei cauze, oferind susținere pentru peste 600 de copii și adolescenți diagnosticați cu tulburare de spectru autist în cadrul programelor de terapie desfășurate în cele 5 centre și la domiciliu.

Help Autism caută să ofere constant un spectru amplu de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor, oferind terapie specifică, workshop-uri de consiliere pentru părinți, cursuri de formare în terapie ABA, coordonând programe de integrare școlară sau organizând campanii de conștientizare și advocacy.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.