Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Frica de dentist – experimentată de peste 80% dintre oameni

0

Frica de dentist apare la cel puțin 80% dintre oameni, acest lucru făcându-i să amâne extrem de mult tratarea problemelor dentare. Iar aceasta este doar una dintre fricile pe care oamenii le experimentează și care îi împiedică de multe ori să acționeze într-un sens care le-ar putea fi benefic.

Pornind de la această idee, clinica Dental One a reunit în cadrul unui eveniment de presă, trei speakeri care au vorbit despre cele mai comune frici ale oamenilor, despre modurile în care acestea pot fi depășite și au împărtășit cu jurnaliștii prezenți experiențele lor personale.

Clinica - interior1

Deși în 2012 a reușit o performanță extraordinară și a intrat în Guinness Book după ce a alergat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente, Andrei Roșu, sportiv de anduranță, mărturisește că încă se confruntă cu frica de zbor:

” Chiar și după peste 100 de zboruri în ultimii 6 ani, îmi este la fel de frică, dar nu las asta să stea în calea obiectivelor mele. De cele mai multe ori, temerile sunt iraționale. Avem de ales între a fugi de ele sau a trăi cu ele.”

Frica este o emoție care ne protejează de amenințările exterioare în anumite situații, însă dacă o lăsăm să pună stăpânire pe noi, poate ajunge o piedică în calea dezvoltării noastre. Orice frică poate fi însă depășită, susține Irina Kuhlmann, Life & business coach, care la rândul său s-a confruntat cu un sentiment puternic de frică într-o perioadă în care a avut serioase probleme de sănătate: ”Este important să înțelegem mecanismul de apariție a fricilor, să nu ne identificăm cu ele. Să înțelegem că sunt doar stări emoționale create de imaginație, pentru că frica apare întotdeauna pentru ceva ce ar putea să se întample în viitor. Este important să ne ancorăm în prezent. Efortul fizic – cum ar fi alergarea, ridicarea de greutăți – ajută pentru că îți schimba starea psihică pe moment și vezi lucrurile altfel. Cred însă că cea mai bună metodă este să faci acel ceva de care ți-e frică. Dincolo de asta vei găsi mari satisfacții și o stare de eliberare.”
De aceeași părere este și Corina Samfir, Co-fondator și General Manager Dental One, care consideră că frica poate fi învinsă trecând la acțiune. ”Cea mai mare frică a mea a fost să-i dezamăgesc pe partenerii mei și să nu reușesc să obțin tot ceea ce ne-am propus. Consider că putem depăși frica doar trecând la acțiune. Atunci când alegem să facem lucruri chiar dacă ne este frică, această emoție va trece sau se va diminua încet, încet.”, a declarat Corina Samfir.

De la frică la curaj este de multe ori un singur pas de făcut, iar a face acest pas ne poate aduce satisfacții extraordinare. Totul pornește de la decizia de a ne asuma responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă sau ne propunem să se întâmple în viața noastră, consideră Andrei Roșu. El va realiza și un material video cu un speech motivațional pentru pacienții Dental One, care va rula pe LCD-urile din clinică în perioada următoare, în toate cabinetele.

”Curajul pentru mine înseamnă să-ți propui să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut și nici nu ai de unde să înveți cum să le faci, care presupun și o mare doză de risc.”, susține Corina Samfir.

Pentru că înțelege mecanismele din spatele apariției fricilor și dorește să insufle curaj tuturor pacienților care se confruntă cu frica de dentist, echipa Dental One pune la dispoziția acestora servicii de consultanță pentru cazuri dificile (implanturi, fațete sau extracții). Consultanța este realizată gratuit de către Irina Kuhlmann, specializată în life & business coaching, coaching cu NLP și executive coaching.
De asemenea, în cazul procedurilor dificile, cum ar fi cele de implantologie sau intervențiile chirurgicale, se recurge la sedarea intravenoasă, realizată de medicul anestezist. Astfel, pacientul experimentează o stare de bine în timpul intervenției, nu simte durerea și nu memorează actul medical, fiind ferit de eventualele traume provocate de durere.

Andrei Ioana si Corina

Despre Dental One:

Clinica Dental One oferă servicii stomatologie, radiologie și tehnică dentară. Dental One reprezintă cel mai nou concept de clinică dentară, construit pe principiul relaxării la stomatolog și al inovatoarelor tratamente dentare fără durere, totul într-o ambianță primitoare pentru întreaga familie, în care relația medic-pacient să fie transparentă, de lungă durată și bazată pe încredere. Dispune de cabinete cu cel mai modern echipament, terase cu priveliște relaxantă, camere pentru recuperare post-operatorie și un lobby spațios.

Clinica Dental One este dotată la standardele țărilor vestice în materie de echipamente de lucru, materii prime, personal calificat și inovații dentare. Este unul dintre furnizorii preferați de servicii premium pentru turiști străini sau români care locuiesc în străinatate și doresc să-și trateze problemele dentare în România, în cele mai bune condiții.

Despre speakeri:

Irina Kuhlmann a locuit 20 de ani in Danemarca, unde și-a dezvoltat o carieră de succes in business. Un accident a facut-o însă să își reevalueze viata și să pornească pe alt drum, acela al coaching-ului. In prezent, Irina face life & business coaching, coaching cu NLP și executive coaching și oferă o perspectivă nouă asupra dezvoltării profesionale și personale, pornind de la ideea că pentru a ajunge la excelență e important să începi cu leadership-ul personal.

Andrei Roșu a luat la un moment dat în viața sa decizia de a ieși din zona de confort, de a-și depăși temerile și limitele, iar la scurt timp a și reusit. În 2012 a intrat în Guinness Book după ce a alergat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente. Până în prezent a alergat peste 15000 de kilometri, dintre care o parte la Polul Nord, și a traversat Canalul Manecii înot în cadrul celui mai greu ultratriatlon din lume.

Corina Samfir este Co-fondator Dental One și General Manager. După 5 ani de experiență în domeniul bancar și încă 3 ani de experiență în domeniul medical, Corina a luat poate cea mai curajoasă decizie din viața ei, aceea de a porni de la zero un nou concept de clinică dentară – Dental One.

Website: http://www.dentalonecenter.com/
Facebook: https://www.facebook.com/dentalonecenter1

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.