Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FotoSET – SETeaza-te pe mesaj!

0

 

Daca o imagine spune mai mult decat 1000 de cuvinte, imagineaza-ti ce poate face o imagine insotita de cuvinte!

ANPCDEFP, prin programul Tineret in Actiune, in parteneriat cu CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publica lanseaza FotoSET – un eveniment ce se adreseaza exclusiv lucratorilor de tineret si care urmareste ca, prin metoda Photovoice, sa realizeze o imagine de ansamblu a realitatii tinerilor din Romania, din perspectiva Strategiei europene de tineret.

photo voice

Ce se intampla, de fapt, in cadrul Photovoice? Photovoice este o metoda de participare publica prin care un grup restrans de persoane fac fotografii pe o tema, se intalnesc in mod regulat si isi prezinta unii altora fotografiile, le discuta, impartasesc opinii si probleme si isi construiesc mesajul ca grup. Langa fiecare fotografie este notat mesajul autorului ei. Apoi fac o selectie din fotografii si le prezinta publicului sau autoritatilor pentru a transmite un mesaj puternic care sa le sutina cauza. Detalii despre Photovoice pe http://www.nonformalii.ro/metode/photovoice.

In cadrul FotoSET imaginile se vor concentra pe realitatea tinerilor, pornind de la domeniile din Strategia europeana de tineret: educatie si formare, ocuparea fortei de munca si antreprenoriat, incluziune sociala, sanatate si bunastare, participare, voluntariat, creativitate si cultura, tineretul si lumea.

Ce se va intampla cu imaginile? Expoziţia Photovoice creată va fi expusă la evenimentele coordonate de ANPCDEFP din cadrul Săptămânii Europene a Tineretului (27 mai – 2 iunie). De asemenea, aceasta va fi promovată online şi va fi transmisă autorităţilor publice cu putere de decizie în domeniile vizate.

Toti participantii la FotoSET vor fi invitati la evenimentul de deschidere a Saptamanii Europene a Tineretului care va avea loc la Bucuresti – detalii in curand pe www.tinact.ro si  www.nonformalii.ro.

Numar de locuri: 15

Cum ne dorim sa arate grupul de lucratori de tineret implicati in FotoSET? Vrem sa participantii sa reprezinte:

–          persoane cu experienta in lucrul cu tinerii, in diferite domenii şi cu grupuri ţintă diverse

–          persoane care au lucrat cu tinerii atat in proiecte la nivel european, cat si la nivel national si local

 

Intalnirile de lucru din cadrul Photovoice vor avea loc la sediul ANPCDEFP din Bucuresti in datele de:

 

– 8 mai – 17.30 – 20.00

-13 mai -17.30 – 20.00

– 15 mai – 17.30 – 20.00

UPDATE: Data limita de inscriere: 28 aprilie.

* Nu se acopera costuri de cazare si masa in Bucuresti. Persoanele din alte judete trebuie sa isi acopere propriile costuri.

* Ar fi de ajutor daca participantii la Photovoice ar avea propriile aparate de fotografiat (acesta nu reprezinta, insa, un criteriu de excludere, urmand a fi puse la dispozitie aparate de fotografiat pentru persoanele care nu au)

Tot educatie. Nonformala

Eveniment organizat in cadrul Saptamanii Europene a Tineretului: www.nonformalii.ro

Detalii: www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/908

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.