Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fotografia – pasiune și meserie: Matei Moroldo, între fotografia de eveniment și fascinația pentru viața sălbatică

0

F64 continuă proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ cu o nouă poveste ce are în centru pasiunea pentru această artă. De data aceasta, este vorba de Matei Moroldo, consultant în cadrul departamentului Consignație al F64. Prima întâlnire cu fotografia a avut-o la vârsta de 10 ani, cu un aparat Minolta pe film. Dorința de a-și transforma pasiunea în meserie s-a concretizat 15 ani mai târziu, când a intrat în contact cu aceasta prin intermediul jobului.

„În drumurile mele lungi, am început să observ păsări răpitoare, pe care până atunci nu am avut ocazia să le văd. Acela a fost momentul care mi-a trezit curiozitatea și interesul să le fotografiez. M-am găsit în ipostaze ciudate, în care opream mașina în locuri nesigure, doar pentru a trage un cadru. De acolo, lucrurile au fost simple. Ajungeam să întârzii la destinație pentru că pierdeam noțiunea timpului la pândă, urmărind să fac o fotografie bună”, povestește Matei.

La început, utiliza aparatele prietenilor, apoi a decis că este timpul pentru o investiție în prima cameră compactă cu zoom. Acest pas l-a determinat să aprofundeze tehnici de fotografiere și să se documenteze despre speciile de păsări pe care le surprindea. Apogeul fotografiei wildlife l-a experimentat în Delta Dunării, recunoscută pentru diversitatea faunei sale. „Iubesc fotografia pentru că am văzut ce ne poate oferi. Sunt lucruri pe care, chiar dacă le observi cu ochiul liber, nu le vezi în profunzime. Asta mi-a stârnit curiozitatea și mi-a dus plăcerea aceasta la nivel de pasiune”, a mai declarat Matei.

În timp, a ajuns să exploreze fotografia comercială și de eveniment. Intrarea în echipa F64 i-a permis accesul la echipamente performante din game variate, care l-au ajutat să progreseze pe nișa fotografiei de eveniment.

În prezent, Matei deține un aparat Balda Baldax Compur Trioplan 1:4.5 Meyer Gorlitz pe film, moștenire de familie. Pentru fotografia wildlife și cea sportivă, preferatele sale, utilizează un body Nikon D7200. Când vine vorba de proiecte comerciale, de eveniment sau corporate, se bazează pe un full-frame Nikon D750, cu obiective alese în funcție de necesitate.

Pasiunea pentru fotografie stă la baza întregii filosofii F64, încă de la înființare. Tocmai de aceea, compania reuşeşte să ofere iubitorilor acestei arte mediul optim de exerciţiu, experiment şi creaţie. Campania „Fotografia – pasiune și meserie” promovează membrii talentați ai echipei F64, care se dedică pasiunii lor atât la birou, cât și în afara lui.

Despre F64

Cu o experiență de peste 15 de ani pe piața românească, F64 este cel mai mare retailer de echipamente și accesorii pentru imagine (foto și video). Portofoliul companiei include aproape 70.000 de produse, fiind astfel și cel mai mare magazin de profil din Sud-Estul Europei. F64 operează atât magazinul online f64.ro, cât şi unul dintre cele mai mari magazine fizice de profil din regiune.

Compania a primit recunoașteri precum cel mai bun magazin IT & C în cadrul GPeC 2015, Magazinul online al anului 2015 în cadrul Romanian E-commerce Gala Awards, dar și premiul pentru cel mai bun blog de companie în 2016 (acordat în cadrul Webstock + locul 2 în 2017) și new entry pe locul 32 în Top 100 Social Brands 2017.

Pentru noutățile legate de domeniul foto și F64, vizitați f64.ro și urmăriți-ne pe Instagram, Facebook și Twitter.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.