FOTO: Fotografia – pasiune și meserie: Andrei Ciobotea, consultantul F64 care vrea să ne aducă mai aproape de natură

0

F64 continuă proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ dedicat consultanților săi. În călătoria pe tărâmul imaginii, următorul popas este făcut la Andrei Ciobotea, consultant de vânzări.

Andrei este pasionat de fotografie încă din adolescență, când, din joacă, a descoperit cât de multe poate face cu un aparat foto. Prima lui cameră a fost una compactă, Panasonic LS2. El voia să facă niște „trucaje” drăguțe cu pozele colegilor săi, dar nu avea imaginile potrivite. A pus mâna pe aparat și a început să fotografieze.

Foto_Andrei Ciobotea1 Foto_Andrei Ciobotea2 Foto_Andrei Ciobotea3 Foto_Andrei Ciobotea4

Al doilea moment cheie a fost când a descoperit revista PHOTO magazin. Atunci a văzut ce se poate face cu un aparat de fotografiat și a fost uluit. În foarte scurt timp și-a făcut rost de un bridge Fujifilm s6500, câteva aparate pe film și, în cele din urmă, un DSLR Nikon, pentru care a economist un an.

De-a lungul timpului a încercat mai multe domenii pe terenul artei până să rămână definitiv la fotografie. În copilărie a desenat, apoi a încercat sculptura, însă în fotografie a văzut cele mai multe posibilități de exprimare și asta l-a provocat. A încercat toate genurile foto: a făcut portret, a fotografiat peisaje, texturi, insecte, animale. A experimentat cu tehnici diferite, de la fotografia de noapte la panning, toate acestea ținându-l ocupat și, treptat, transformându-l într-un fotograf în toată regula.

Acum, fotografia este pentru el un stil de viață. Cel mai bine se simte în natură, cu aparatul în mână, unde fotografiază în special peisaje și animale. Speră ca, prin cadrele lui, să aducă oamenii cât mai aproape de mediul natural, de care, prinși în iureșul aglomerației, crede că ne-am cam îndepărtat.

În cadrul echipei F64 Andrei poate fi găsit la etaj. Aici se ocupă de vânzări și își continuă pasiunea pentru fotografie. Pentru el, ideea de a lucra la F64 a fost ca un vis care a devenit realitate. Știa atât el, cât și majoritatea prietenilor lui, că acolo îi este locul, aproape de lucrurile care deja îi ocupau cea mai mare parte din timp. Acum e bucuros că poate împărtăși din cunoștințele sale și celorlalți și poate să fie de folos.

Proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ desfășurat de F64 e despre membrii echipei, despre pasiunile lor și despre cum plăcerea de a fotografia a devenit și viață profesională. Aici pot fi găsiți oameni a căror muncă este similară cu pasiunile personale, iar compania pentru care lucrează este și cea mai bună oportunitate de dezvoltare.

Despre F64

Cu o experiență de 15 de ani pe piața românească, F64 este cel mai mare retailer de echipamente și accesorii pentru imagine (foto și video). Portofoliul companiei include aproape 70.000 de produse, fiind astfel și cel mai mare magazin de profil din Sud-Estul Europei. F64 operează atât magazinul online f64.ro, cât şi unul dintre cele mai mari magazine fizice de profil din regiune. F64 a înregistrat în 2015 o creştere de 8% a cifrei de afaceri, ajungând până la 101,2 milioane de lei (22,8 milioane de euro), în condițiile unei scăderi a pieţei foto cu 12,4% (27 milioane de euro).

Compania a primit recunoașteri precum cel mai bun magazin IT & C în cadrul GPeC 2015, Magazinul online al anului 2015 în cadrul Romanian E-commerce Gala Awards, precum și premiul pentru cel mai bun blog de companie în 2016 (acordat în cadrul Webstock).

Pentru noutățile legate de domeniul foto și F64, vizitați f64.ro și urmăriți-ne pe  Instagram, Facebook, și Twitter.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.