Foreign Bodies: Apel deschis pentru artiști români

0

Asociația 4Culture caută artiști români care să colaboreze cu artista islandeză Solveig Thoroddsen pe durata rezidenței Foreign Bodies obținută de aceasta în studio-urile WASP – Working Art Space and Production. Artiștii selectați trebuie să fie disponibili în perioada 13 – 27 Septembrie.

unnamed

Unde: WASP – Working Art Space and Production

Durata rezidenței: 13 – 26 Septembrie

Prezentare publică: 26 Septembrie

Căutăm: artiști video și performeri interesați să dezvolte proiecte implicate social

Artiștii selectati vor fi remunerați în baza unui contract de drepturi de autor.

Cum aplici: Trimite CV-ul și o scrisoare de intenție la contact@waspmagazine.com.

Termen limită: Duminică, 13 Septembrie
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Solveig Thoroddsen este absolventă a Academiei de Arte din Islanda, având un masterat în arte vizuale. Este interesată de manifestări artistice capabile să atingă și să antreneze publicuri noi. Își propune să scoată arta din contextul rigid al muzeelor, galeriilor și sălilor de spectacol. Își dorește ca ceea ce creează să fie în afara cadrelor, direct și accesibil tuturor cetățenilor. În București își propune să creeze un dialog cu publicul larg pornind de la oferirea unor prăjituri gătite de ea. Dialogul pornește de la cuvântul preferat al fiecăruia, pe care Solveig îl scrie cu glazură de ciocolată pe prăjitura oferită cadou. A dărui ceva gustos oamenilor este o acțiune pozitivă, apreciată în majoritatea comunităților. Prin aceasta, Solveig își asumă simultan rolul de gazdă și de oaspete. Își dorește ca astfel să intre în contact cu un număr mare de oameni din subculturi diferite, încercând să înțeleagă mai bine procesul migrației și percepția publicului larg asupra imigranților și ”corpurilor străine”. A crea și a dezvolta un dialog bazat pe înțelegere comună este, din punctul ei de vedere, modalitatea adecvată de a dezvolta și a menține o bună societate.

Ideea este legată de lucrarea ei de dizertație „Sweet Bombs”, cu care a absolvit Academia de Arte din Islanda în această primăvară. Artista a copt prăjituri în formă de bombe în cafeneaua Galeriei de Artă din Reykjavik și a scris pe ele numele unor victime din bătălii și acțiuni teroriste recente. Acestea au fost oferite vizitatorilor, dând astfel naștere unor dialoguri interesante cu publicul.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Foreign Bodies este un proiect inițiat de Asociația 4Culture în cooperare cu Stiftelsen WEE-Scavetta/Kipperberg Foundation (Norvegia) și Reykjavik Dance Festival (Islanda) care se desfășoară în perioada Decembrie 2014 – Aprilie 2016 în București/Ro, Oslo/No și Reykjavik/Is.

Proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programului pentru Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.