Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Flip.ro primeste 250.000 de euro investitie pentru accelerarea cresterii

0

Dupa 7 luni de lansare, start-up-ul romanesc Flip.ro primeste 250.000 de euro din partea a doua fonduri de investitii si a unui grup de investitori privati. Flip.ro este site-ul care te ajuta sa iti vinzi vechiul telefon intr-un mod simplu si sa cumperi in siguranta telefoane second-hand verificate si reconditionate.

Investitia este condusa de fondul Gapminder VC, la finantare participand V7 Capital si un grup de investitori privati. Aceasta este a doua runda de investitii pe care Flip o ridica, iar prima runda, in valoare de 120.000 de euro, a fost anuntata in noiembrie 2019.

Cu finantarea aceasta ne propunem sa ne dublam obiectivele pentru 2020. Pe termen mediu si lung ne dorim sa fim liderii in piata de electronice second-hand si reconditionate din Romania, sa ne consolidam pozitia si apoi sa ducem produsul la nivel international. Ne concentram eforturile spre a oferi o experienta cat mai buna clientilor nostri vanzatori si cumparatori.” spune George Moroianu, unul dintre fondatorii platformei.

In luna mai, Flip anunta faptul ca peste 1300 de utilizatori deja au achizitionat un telefon prin intermediul platformei, si ca peste 250.000 de euro au fost platiti catre vanzatorii care isi tranzactioneaza telefoanele pe platforma.

Flip a continuat sa creasca sustinut atat pe parcursul programului de accelerare Techcelerator, cat si dupa. Chiar si in aceasta perioada imprevizibila, echipa a depasit obiectivele de business, motiv pentru care am ales sa continuam investitiile si chiar sa conducem aceasta runda.” Cristian Dascalu – Cofondator Techcelerator si partener in fondul GapMinder VC.

“Am ales sa investim din nou in Flip datorita capacitatii lor de executie si adaptare la conditiile pietei, asa cum o vedem si noi in urmatorii ani. Credem foarte mult in proiect si in echipa.” – Iulian Circiumaru, Cofondator al V7 Capital.

In medie, pretul telefoanelor second-hand de pe Flip.ro este cu 50% mai mic fata de pretul telefoanelor noi, iar la nivel functional sunt de aceeasi calitate. Toate telefoanele se supun unei verificari tehnice riguroase si vin insotite de garantie, astfel incat utilizatorii sa aiba parte de o experienta similara cu cea a cumpararii unui telefon nou.

In total, peste 800 de utilizatori au oferit recenzii despre experienta cu Flip pe: Google (320 recenzii), Facebook (250 recenzii) si pe site-ul acestora (230 recenzii), iar ratingul mediu este de 4,9 stele.

Sursa foto: Flip.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.