Finantare europeana pentru 2 filme romanesti!

1

Doua filme romanesti finantate din bani europeni, prezente la Cannes

Potrivit site-ului fonduri-structurale.ro, 20 de filme europene care au fost finantate prin programul MEDIA al UE, au fost selectate pentru prezentarea la cea de-a 63-a editie a festivalului international de film de la Cannes. Interesant este faptul ca doua dintre aceste sunt filme romanesti: „Marti dupa Craciun” (Radu Muntean) si „Aurora” (Cristi Puiu).

In total UE investeste in filmul european peste 755 milioane euro in perioada 2007-2013  pentru a imbunatatii distributia si promovarea filmelor europene si consolidarea competitivitatii in sectorul respectiv. Companiile de productie selectate pentru sprijin primesc, in mod normal, subventii in medie de 50 000 euro.

„Europa poate fi mandra de cinematografia sa diversa si vibranta. Ma mandresc, in plus, cu faptul ca programul MEDIA participa la aceasta poveste de succes. Sprijinul financiar pe care il ofera ajuta la crearea si salvgardarea a mii de locuri de munca in acest sector. Programul are, de asemenea, drept obiectiv sa ofere in special cinematografelor mici posibilitatea de a se adapta la schimbarile tehnologice si la piata mondiala.” a declarat comisarul Vassiliou, responsabila pentru educatie si cultura.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.