Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finantare europeana pentru 2 filme romanesti!

1

Doua filme romanesti finantate din bani europeni, prezente la Cannes

Potrivit site-ului fonduri-structurale.ro, 20 de filme europene care au fost finantate prin programul MEDIA al UE, au fost selectate pentru prezentarea la cea de-a 63-a editie a festivalului international de film de la Cannes. Interesant este faptul ca doua dintre aceste sunt filme romanesti: „Marti dupa Craciun” (Radu Muntean) si „Aurora” (Cristi Puiu).

In total UE investeste in filmul european peste 755 milioane euro in perioada 2007-2013  pentru a imbunatatii distributia si promovarea filmelor europene si consolidarea competitivitatii in sectorul respectiv. Companiile de productie selectate pentru sprijin primesc, in mod normal, subventii in medie de 50 000 euro.

„Europa poate fi mandra de cinematografia sa diversa si vibranta. Ma mandresc, in plus, cu faptul ca programul MEDIA participa la aceasta poveste de succes. Sprijinul financiar pe care il ofera ajuta la crearea si salvgardarea a mii de locuri de munca in acest sector. Programul are, de asemenea, drept obiectiv sa ofere in special cinematografelor mici posibilitatea de a se adapta la schimbarile tehnologice si la piata mondiala.” a declarat comisarul Vassiliou, responsabila pentru educatie si cultura.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.